Preview 5.kolo

Po více než dvou letech přijíždějí Bruslaři!

Plzeň – Extraliga pomalu nabírá své standartní tempo a na indiány čeká již páté kolo. Po letech se na západ Čech vrací Mladá Boleslav, proto rozhodně neváhejte přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

ČEZ Aréna, Plzeň
21. září 2014
5. kolo hokejové Tipsport extraligy

Po čtyřech letech mezi hokejovou smetánkou opustili Bruslaři na dvě sezóny extraligu. Nyní jsou zpátky a my si připomeneme sezónu 2001/12. V té ve vzájemných duelech vždy uspěl domácí tým, celkově byli přeci jenom o chloupek lepší indiáni, když dokázali uloupit u soupeře alespoň jeden bodík. Jaký zápas nás čeká nyní?

Změny v kádru

Jak už to tak u extraligových nováčků bývá, kádr Bruslařů zažil doslova zemětřesení. Nejzajímavější je asi odchod plzeňského odchovance Romana Willa do Colorada Avalanche. Tým opustili i Aleš Padělek, Tomáš Nouza, Erik Melanž, Marek Loskot, Tomáš Protivný, David Pojkar, Roman Němeček, Tomáš Jiránek, Tomáš Demel a Lukáš Bohunický, Martin Koudelka navíc ukončil hráčskou kariéru. Celek trenérů Františka Výborného a Mariana Jelínka naopak posílil o Luku Vidmara, Davida Ditricha, Davida Květoně, Mitju Robara, Dominika Pacovského, Petera Trška, Michala Bártu, Matěje Stříteského, Romana Čermáka, Jiřího Kučného, Milana Hrušku a Tomáše Hyku.

Letní příprava

Bruslaři odehráli v letním období dvanáct utkání a ztratili pouze pět pomyslných bodů! Hned na úvod nové sezóny podlehli v Pardubicích 3:4, aby si následně bez inkasovaného gólu poradili s celkem High1 a Plzní. Poté odcestovali Středočeši na Mountfield Cup, kde postupně porazili Martin, Hradec Králové a Piešťany a celý turnaj tak vyhráli. A Bruslaři stále neměli dost. Znovu s nulou vzadu skolili Znojmo, na jehož ledě zvítězili i v odvetě. Dvakrát pak porazili i Litvínov a na závěr přípravy přišlo vítězství ve Wolfsburgu. Ještě jsem vám dlužen zápas s Klagenfurtem, který v Mladé Boleslavi uspěl v nájezdech. Samotnou extraligu začala Mladá Boleslav trochu zvláštně. Brala tři body ve Zlíně i na Spartě, naopak před svými fanoušky ještě nebodovala, když padla s Pardubicemi a v posledním kole i gólem pár vteřin před třetí sirénou s Litvínovem.

Výsledky posledních zápasů:

BK Mladá Boleslav 3
HC Verva Litvínov 4
(1:1, 0:2, 2:1)





Branky a nahrávky: 8. Stříteský (Klimenta, Mikulík), 42. Broš (Výborný, Stříteský), 50. Hyka (Broš, Výborný) – 2. Martynek (Ručinský, Zeman), 26. Šrámek (Hanzl, Martynek), 27. Kubát (Hübl, Ručinský), 60. Gula (Hanzl).
BK Mladá Boleslav: Rittich – Hruška, Toman, Stříteský, Kučný, Robar, Trška, Čermák – Látal, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Pacovský, Musil, Lenc – Hyka, Vrbata, Květoň



HC Slavia Praha 2
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 1:1, 0:0)




Branky a nahrávky: 6. Krejčí (Vas, Doležal), 23. Vlasák (Valach, Bednář) - 25. Pletka (Simon).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kubka, Moravčík, Boháč - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, Johnson - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Schleiss, Michel, Beran.