Ohlasy 5. kolo

Nezměnili jsme na naší hře vůbec nic, ale nyní nám to tam napadalo, říká Nicholas Johnsson

Plzeň - Škodovka se v úvodních kolech nové sezony potýkala s velmi špatnou koncovkou. Ve čtyřech zápasech vstřelili indiáni pouze šest branek. Zlom přišel až v pátém kole proti Mladé Boleslavi, kdy Plzeň na vlastním ledě zapnula naplno a protrhla střelecké trápení šesti vstřelenými brankami, kterými srazila extraligového nováčka do kolen.

Úvod zápasu se indiánům vydařil na jedničku. Po brance Jakuba Lva v oslabení a krásné trefě Ondřeje Kratěny byla Plzeň na koni. Rozhodující údery ale zasadili domácí ve druhé části, kdy se hned dvakrát prosadil útočník Nicholas Johnsson, pro něhož to byl teprve druhý zápas v této sezoně."Secvičená akce po vhazování. Kuba Lev mi poslal puk přesně na hokejku a já to z voleje trefil. Myslím si, že jsme je tím překvapili a i zaskočili jejich gólmana," popsal svojí první vstřelenou branku v letošním ročníku důrazný forward.

Druhou branku přidal americký útočník o několik minut později z přesilové hry. "Jožko vypálil a já se to snažil tečovat, ale nepovedlo se mi to. Puk se tam ale překvapivě zasekl, já se nejrychleji zorientoval a poslal ho do branky. Byl to celkem lehký gól," řekl k druhé trefě v utkání Nicholas Johnsson.

Indiáni si následně průběh zápasu v poklidu pohlídali a navrch přidali ještě další dvě branky. V jednom zápase se jim tak podařilo vstřelit stejný počet branek jako za předchozí čtyři vystoupení v sezoně."Nezměnili jsme v naší hře prakticky nic, ale nyní nám to tam napadalo. V posledních utkáních jsme si vypracovali obrovské množství šancí. Někdy se to podaří proměnit, někdy naopak ne. Je potřeba mít také štěstí, které jsme dnes měli," uznal plzeňský útočník.

Herní a gólové probuzení zažil v zápase proti Mladé Boleslavi útočník Ján Sýkora. Slovenský forward tak splatil dobrým výkonem důvěru trenérům, kteří ho zařadili po dvouzápasové pauze zpátky do sestavy."Jediná chyba, proč jsem nebyl v sestavě, byla u mě. Nehrál jsme na začátku dobře a možná jsem tak zklamal trenéry. Doufám, že si jejich důvěru získám zpátky a budu pro tým přínosem," věří šikovný plzeňský útočník.