Preview 7.kolo

Proti Mountfieldu společně za třetí výhrou

Plzeňští se po bezbodovém výjezdu do Třince už těší do vlastní arény. Hnáni vlastními fanoušky jsou silnější - v letošní sezóně ve třech odehraných zápasech nasbírali sedm bodů, kdy jediné dva si dokázal odvézt zatím suverénní Litvínov. Protáhnou Západočeši bodovou sérii i proti Hradci Králové?


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOUNTFIELD HK

ČEZ Aréna, Plzeň
26. září 2014
7. kolo hokejové Tipsport extraligy

V loňské sezóně se tehdejšímu nováčkovi z Hradce Králové proti Plzni dařilo. Ve 13. kole na svém ledě porazili výběr Milana Razýma 4:1, kdy jediný čestný úspěch indiánů zařídil Lev. Plzni se odveta povedla a doma po trefách Vlasáka a Mozíka zvítězila 2:0. Další dva duely už se ale staly kořistí Mountfieldu. Ten doma zvítězil 3:0, aby Plzni rozesmutnil i na západě Čech a zvítězil znovu 3:1. Jediný gól vsítil za modrobílé Vojtěch Mozík.



Změny v kádru

Do týmu Mountfiledu před sezónou přišla útočná síla ze Slavie v podobě Dávida Skokana nebo pardubického Jiřího Vašíčka. Ze Slovenska do Čech zamířili Troliha a Kukumberg. Mezinárodní EBEL ligu vyměnil za Českou Tipsport extraligu Petr Beránek, jenž přišel ze Znojma. Hradečtí lovili i v plzeňských vodách - získali útočníka Ondřeje Koptu a obránce a morálního hrdinu z památného finálového duelu Tomáše Slováka.
Naopak pryč z hradecké kabiny zamířili František Ptáček, který svou výstroj přestěhoval na Kometu, Michael Kolart, jenž zamířil do Riessersee a také Tomáš Harant, nyní hájící barvy Energie Karlovy Vary. Do Chomutova odešel Lukáš Květoň, Jakub Langhammer zamířil do Crimitschau a Ondřej Kacetl do Jihlavy.

Václav Pletka sedmistovkový

Plzeňský forvard Václav Pletka, jedna ze současných tváří plzeňské Škodovky, v duelu v Třinci oslavil svůj sedmistý zápas v nejvyšší soutěži. Po pokoření této mety se v duelu s Mountfieldem poprvé představí svému modrobílému publiku. Pletka za zmiňovaných 700 zápasů vsítil 246 branek, na dalších 190 nahrál. Z toho si připsal 38 vítězných tref a 81 v přesilovkách. Navíc 10 jich vstřelil v oslabení jeho týmu.

Gól, který přáli i soupeři

Hradečtí mohli ve svém minulém utkání sekundovat výjimečné události. V posledních vteřinách svého duelu s Litvínovem prohrávali 1:2 a odvolali gólmana, aby se pokusili v samém závěru ještě vyrovnat. Chvilenku před koncem ale hostující gólman Pavel Francouz poslal puk přes všechny čáry, ale navíc i do branky. Od historického okamžiku všechny účastníky zápasu dělila 1 sekunda, která způsobila, že se kotouč došoural za brankovou čáru až po uplynutí 60 minut. "Už to nic neřešilo, takže jsem mu to přál,“ sympaticky pověděl hradecký gólman Kantor v rozhovoru pro hokej.cz, "já bych puk takhle nezvedl. Já jsem dřevěnej,“ přiznal navíc se smíchem.

Výsledky posledních zápasů:

HC Oceláři Třinec 3
HC Škoda Plzeň 1
(0:0, 2:0, 1:1)






Branky a nahrávky: 3 29. Irgl (Rufer), 35. Orsava (Dravecký, Klesla), 58. Rákos (Dravecký) – 60. T. Sýkora (Jeřábek).
HC Škoda Plzeň:Machovský – Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Boháč, Moravčík, Pavlíček – Pletka, Simon, Kratěna – Johnson, Lev, Balej – J. Sýkora, T. Sýkora, Schleiss – Kubalík, Beran, Dvořák.



Mountfield HK 1
HC VERVA Litvínov 2
(1:1, 0:1, 0:0)




Branky a nahrávky: 17. Valcourt (Pospíšil, Dej) – 20. Ručinský (Hanzl, Martynek), 32. Majdan (Sklenička, Piroš).
Mountfield HK: Kantor – Slovák, Frühauf, Pláněk, Mikuš, Jank, Vašíček – Kudrna, Mertl, Šimánek – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Skokan, Knotek, Červený – Beránek, Nedvídek, Valcourt.