Ohlasy 11. kolo

Ondřej Kratěna #22: Od druhé třetiny to bylo špatné

Plzeň - Byla to krásná akce. Plzeňský kapitán Ondřej Kratěna se rozjel proti brankáři Trvajovi a perfektním blafákem proměnil nařízené trestné střílení. Bohužel pro indiány to však byla jedna z mála radostí, které v utkání proti nováčkovi z Olomouce zažili. Po první třetině sice vedli, ovšem od druhé části přesně pálili pouze hosté, kteří poprvé vyhráli na venkovním ledě.

Plzeňští se po týdenní pauze opět vrátili do extraligového kolotoče, v ČEZ Aréně se představili v duelu proti Olomouci. Domácím se povedl úvod zápasu, nicméně hosté duel otočili a nakonec zvítězili 2:5. Tahoun plzeňských útočných řad Ondřej Kratěna si nebral servítky: „Myslím si, že to byl náš nejhorší zápas v sezóně. Od druhé třetiny bylo špatně úplně všechno, nám opravdu nešlo vůbec nic. První třetina snesla určitá měřítka, ale v dalším průběhu zápasu už jsme se do toho nedokázali vrátit.“

Olomoučtí mají v letošní sezóně značné výkyvy, navíc na ledě soupeře zatím byli vždycky neúspěšní. Černou sérii prolomili až v západočeské metropoli. Nutno podotknout, že několik gólů v plzeňské síti bylo značně laciných. Ani domácí veterán Kratěna nedokázal vysvětlit, jak je možné, že se plzeňská hra po první třetině tak změnila: „Sám se na to ptám, co se o první přestávce stalo, ale zatím jsem nenašel odpověď. Na začátku druhé části jsme ubránili zbytek oslabení, to nám však nepomohlo, stejně jsme hráli špatně,“ pravil zádumčivý kapitán Škodovky.

Po zpackané druhé třetině se hra Plzně příliš nezměnila a Olomouc navýšila svůj náskok. „Samozřejmě jsme chtěli něco změnit, ale dnes to prostě nešlo. Těžko to nějak popsat, byla to křeč a nevycházelo nám vůbec nic. Třetí třetinu jsme nechtěli odklouzat a jenom zápas dohrát, my jsme s tím chtěli něco udělat, ale dnes jsme si prostě nezasloužili vyhrát,“ vysvětloval Kratěna.

Dalším zklamaným mužem v plzeňských barvách byl obránce Lukáš Pulpán. Utkání hodnotil podobně jako kapitán Ondřej Kratěna: „Těžko říct, proč to dneska dopadlo tak špatně. První třetinu jsme odehráli dobře, bohužel si myslím, že nám velice uškodila inkasovaná branka po ubráněném oslabení, kdy jsme dostali gól na 2:2, od té doby byla Olomouc všude rychleji a my jsme se nemohli nikam dostat včas.“

Bek, který se do plzeňského dresu vrátil před letošní sezónou, byl zklamaný ze hry indiánů po druhé pauze. „Ve třetí části, kdy šlo s utkáním ještě něco udělat, jsme chtěli zvýšit pohyb a udržet se na puku, to se nám bohužel nepovedlo. Byla to prostě křeč, minimálně jsme ohrožovali olomouckou bránu a s tím se těžko vyhrává. Doufám, že v úterý to bude lepší,“ věří šikovný obránce Plzně. Právě v úterý vyjíždí Škoda k zápasu do Pardubic a plzeňští hokejisté i fanoušci určitě doufají, že se indiánům bude dařit lépe než v utkání proti Olomouci.