Preview 13.kolo

Prodlouží indiáni proti Vítkovicím skvělou sérii?

Plzeň – Základní část již končí první čtvrtinu a indiáni na svém ledě přivítají Vítkovice. Proti svému sokovi budou strážit úctyhodnou sérii osmi výher v řadě, proto neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE STEEL

ČEZ Aréna, Plzeň
17. října 2014
13. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předminulý rok začali na výbornou indiáni. Ti v Ostravě měli celý zápas navrch a odvezli si všechny body – 2:3, doma pak Západočeši dokráčeli k jednoznačnému výsledku – 5:0. A ve Vítkovicích loupili Západočeši i podruhé, tentokráte po prodloužení. Vše završili pohodlnou výhrou 3:0 a znovu tak před svým fanoušky neinkasovali. Na úvod loňského ročníku se Vítkovice na západě Čech sice hned dvakrát prosadily, ovšem indiáni pětkrát a lépe tak vstoupili do nové sezóny. I odveta patřila Západočechům, když na ostravském ledě zvítězili 4:2. A i do třetice to Škodovce vyšlo, když uspěla před svých fanoušky 3:2. Fantastické dva roky završili modrobílí v Ostravě, kde uloupili dva bodíky. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?

Změny v kádru

Vítkovice většinou příliš přestupové vody nečeří, letos ale přeci jenom k řadě změn došlo. Steel ulovil Lukáše Zíba z Třince, Petera Čerešňáka z Dukly Trenčín, Petra Šenkeříka ze Slavie Praha a Patrik Zdráhal s Lukášem Klokem se vrátili ze zámoří. Naopak tým opustil Michal Barinka, který posílil Spartu, Milan Hruška s Romanem Málkem Mladou Boleslav, Petr Punčochář České Budějovice, Patrik Valčák Krakov, Tomáš Kudělka finské Lahti, Karol Sloboda Togliati z KHL a s Martinem Dudášem nebyla prodloužena smlouva.

Dosavadní výsledky

Vítkovické výsledky jsou zatím jako na houpačce. Steel začal sezónou prohrou s Mountfieldem 3:5, aby následně uspěl v Karlových Varech, s Brnem, v Třinci a se Zlínem. Jenže následovala, a stále ještě trvá, série proher, která se aktuálně zastavila na čísle šest. Od Liberce a Mladé Boleslavi a na Slavii, v Olomouci, v Pardubicích a na Spartě. Přesto se zatím vedení k radikálním změnám nechystá, jak vydalo v tiskové zprávě. „Měli jsme sezení s hráči i trenéry a řekli si k tomu své. Každý musí začít v prvé řadě od sebe, od jednotlivců se pak přechází v celek, to je jednoznačné. V tuto chvíli vše řešíme na klubové a zcela interní úrovni. Ke konkrétním opatřením zatím nesaháme, i když je nevylučujeme. Zvažujeme určité varianty,“ nechal se slyšet ve středu generální manažer Petr Husička.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Vítkovice Steel:

Postavení v tabulce: 12.
Počet bodů: 12
Počet vstřelených branek: 32
Počet inkasovaných branek: 45
Nejproduktivnější hráč: Svačina, Roman oba 11 (4+7)
Nejlepší střelec: Rudolf Huna - 5 branek
Nejlepší nahrávač: Svačina, Roman - 7 asistencí
Nejtrestanější hráč: Vandas, Roman - 14 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Roman Szturc +2
Nejhorší hráč v bodování +/-: Richard Stehlík -11
Gólmani:

Daniel Dolejš  – 389 minut / pr. 4,01 , 87,25%
Filip Šindelář – 272 minut / pr. 3,75 , 86,61%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 13
Počet vstřelených branek: 28
Počet inkasovaných branek: 25
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka 8 (1+7)
Nejlepší střelec: Kratěna, Lev, T. Sýkora, J. Sýkora – 4 branky
Nejlepší nahrávač: Václav Pletka – 7 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 52 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Sýkora +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Kadlec -4
Gólmani:
Matěj Machovský – 665 minut / pr. 2,17 , 91,43%

Výsledky posledních zápasů:

HC Vítkovice Steel 1
BK Mladá Boleslav 4
(0:0, 0:3, 1:1)




Branky a nahrávky: 48. Vandas (Šenkeřík, Hlinka) - (22. Pacovský, 24. Jarůšek (Klimenta), 40. Trška (Výborný, Robar), 53. Musil (Látal).
HC Vítkovice Steel: Dolejš – Štencel, Čerešňák, Klok, Zíb, Pastor, Stehlík, L. Kovář, Šenkeřík – Húževka, Burger, Šedivý – Svačina, Roman, Huna – Němec, Hlinka, Vandas – Szturc, Kolouch, Kucsera.



HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3
HC Škoda Plzeň 2
(1:1, 1:0, 1:1)



Branky a nahrávky: 2. Havlík (Nahodil, Benák), 38. Endál (Ščotka), 59. Sýkora (Tybor) – 18. Dvořák (Johnson, T. Sýkora), 51. T. Sýkora (Dvořák).
HC Škoda Plzeň: Machovský – Kadlec, Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kobka, Moravčík, Boháč – Kratěna, Lev, Pletka – Balej, Divíšek, J. Sýkora – Dvořák, T. Sýkora, Johnson – Schleiss, Simon, Kubalík.