Preview 15.kolo

Indiáni míří dobývat severní prérie!

Plzeň – Druhý díl venkovní trilogie čeká na indiány v Litvínově, který zatím patří mezi největší překvapení aktuálního ročníku.


HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov
24.října 2014
15. kolo hokejové Tipsport extraligy

Plzeň a Litvínov spolu v předloňské sezóně sehrály napínavou sérii ve vyřazovacích bojích. Plzeň měla již nůž na krku, když prohrávala 3:2 na zápasy, nakonec však dokázala přes Litvínov postoupit a vybojovat mistrovský titul. V loňské sezóně se zatím oba celky střetly čtyřikrát. Nejprve odveta za loňské čtvrtfinále vyšla chemikům na výbornou, když doma uspěli 4:1. Diváci v ČEZ Aréně pak neviděli ani jeden gól ze hry, domácí nakonec uspěli v nájezdech. Defenzivní pojetí hokeje nakonec slavilo pro černožluté úspěch i ve třetím měření sil, když doma ubojovali výsledek 2:1. Nejvíce gólů – šest- pak padlo v loňském posledním měření sil, když indiáni otáčeli nepříznivý vývoj utkání a nakonec zvítězili 2:1. V nové sezóně začali lépe Litvínovští. Ti v ČEZ Aréně dvakrát otočili vývoj utkání a dvakrát uspěli po výsledku 3:2 v samostatných nájezdech. Jakou zápletku nám oba týmy přichystají nyní?

Změny v kádru

Vedení Vervy příliš do kádru nezasahovalo, prioritou bylo udržení gólmana Pavla Francouze, což se nakonec i přes zahraniční nabídky podařilo. V kariéře pokračuje i Martin Ručinský, zlákat Petra Nedvěda se ale již nepodařilo. Trenérem brankařů se stal Zdeněk Orct, ze Sparty se pak vrátil Karel Kubát. Naopak Petr Franěk ukončil hráčskou kariéru, Patrik Nechvátal zamířil do Znojma, Matěj Stříteský do Mladé Boleslavi a Jakub Černý si vyzkouší ligu v Minsku. Na hostování odešli Pšurný s Čejkou.

První čtvrtina

Bezesporu největším překvapením první čtvrtiny je tým Litvínova. Hráči Vervy, kteří bojují spíše o postup do play-off, do nového extraligového ročníku doslova vlétli a v úvodních osmi duelech ztratili pouze dva body, jeden v Plzni a druhý doma s Třincem. Sklonit se před nimi museli Karlovarští, Mladoboleslavští, Brno, Mountfield, Zlín i Olomouc. Černožluté zastavil až Liberec, jenž vyloupil ZS Ivanka Hlinky 4:1. Litvínov se vzchopil vzápětí, když vyhrál na Spartě, ale následovala další porážka od Pardubic a následně i v Karlových Varech. V posledním utkání však dokázali Severovi znovu zapsat tři body, když trochu se štěstím urvali duel ve Vítkovicích gólem v poslední minutě.

Z plzeňské kabiny

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Verva Litvínov:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 28
Počet vstřelených branek: 39
Počet inkasovaných branek: 23
Nejproduktivnější hráč: František Lukeš 16 (8+8)
Nejlepší střelec: František Lukeš - 8 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Ručinský - 10 asistencí
Nejtrestanější hráč: Petr Chaloupka - 24 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Viktor Hübl +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Šrámek -4
Gólmani:

Pavel Francouz – 770 minut / pr. 1,79 ,  94,06%
Lukáš Horák    –  20 minut / pr. 0,00 , 100,00%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 19
Počet vstřelených branek: 35
Počet inkasovaných branek: 33
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka 11 (3+8)
Nejlepší střelec: Tomáš Sýkora – 5 branek
Nejlepší nahrávač: Václav Pletka – 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 52 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Sýkora +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Kadlec -6
Gólmani:
Matěj Machovský – 704 minut / pr. 2,47 , 90,33%
Lukáš Mensator  – 142 minut / pr. 1,27 , 94,00%

Výsledky posledních zápasů:

HC Vítkovice Steel 2
HC Verva Litvínov 3
(0:1, 1:1, 1:1)





Branky a nahrávky: 29. Huna (Svačina), 54. Svačina (Roman, Zíb) – 16. Lukeš (Majdan, Zeman), 36. Lukeš (Hübl), 60. Kubát (Lukeš, Ručinský).
HC Verva Litvínov: Francouz – Kubát, Chaloupka – Sklenička, Pavlík – Zeman, Pavelka – Majdan, Hübl "A", Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský "A" – Šrámek, Piroš, Trávníček – Písařík, Gerhát, Jurčík. Připraven Soukup.



Bílí Tygři Liberec 1
HC Škoda Plzeň 2
(0:1, 0:1, 1:0)





Branky a nahrávky: 56. Urban (Voráček, Radivojevič) – 10. Pletka (Mozík, J. Sýkora), 36. Pletka (Kadlec, Kratěna).
HC Škoda Plzeň: Mensator – Jeřábek, Kadlec, Boháč, Mozík, Pulpán, Kubka, Sklenička – Pletka, Kratěna, J. Sýkora – Kubalík, Lev, Balej – Schleiss, Simon, Indrák – Hollweg, T. Sýkora, Dvořák – Beran.