Preview 16.kolo

Třetí venkovní zápas v řadě ve znamení derby!

Plzeň – Venkovní sérii tří zápasů zakončí indiáni stylově – čeká je derby na ledě Karlových Varů a sousedů v tabulce!


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

KV Arena, Karlovy Vary
26. října 2014
16. kolo hokejové Tipsport extraligy

V předloňské sezóně si po čtyřech vzájemných duelech indiáni s Karlovarskými rozdělili body rovným dílem. Už ve čtvrtém kole po dramatické bitvě hosté v lázeňském městě prohráli těsně 4:5. Za doprovodu televizních kamer ale doma svému soupeři porážku vrátili a zvítězili jasně 5:2. Pravidlo můj dům, můj hrad vzalo za své hned v dalších dvou střetnutích. V nich se pokaždé radovali hosté. Nejprve indiáni dobyli varský led 2:1, aby si pak Energie vzala body zpět po výhře 3:2 v městě piva. Vloni se po předlouhé době ve vzájemných zápasech prodlužovalo, když indiáni ztratili vedení v poslední minutě. Nakonec ovšem před vlastním publikem uspěli v nájezdech. Vše pak odčinili v lázeňském městě, když uspěli 2:1. Svou loňskou dominanci v derby demonstrovali Plzeňáci v dalších dvou utkáních, když vždy uspěli 5:3 a soupeři tak za celou sezónu darovali jediný bod! Jenže letos Energie sérii rázně uťala hned v prvním vzájemném měření sil, když na západě Čech uspěla 2:0. Jenže i indiáni vyloupili led soupeře v odvetě, i když až v prodloužení. A modrobílí začali lépe i extraligový ročník. Zvrátili brzké vedení Energie a potěšili fanoušky výhrou 2:1. Jakou zápletku bude mít derby tentokrát?

Změny v kádru

Energie ani v loňské sezóně nenaplnila byť nejmenší přání fanoušků a vedení tak po roce znovu sáhlo k velkým změnám v kádru. Tým opustili i dva neproduktivnější hráči – Martin Zaťovič zamířil do KHL, Roman Vlach do Zlína. Dále pak Petr Pohl zkusí v Německu ligu v dresu Eisbären Berlín, Michal Gulaši Švédsko. Jiří Drtina a Marek Hovorka se vydali do Chomutova, Dávid Buc do Znojma, Martin Parýzek do Českých Budějovic a hostování vypršelo i Tomáši Mickovi, Martinu Rýdlovi či Janu Dreslerovi. V týmu již nebude nadále působit ani Milan Kytnár, Radek Dlouhý, Daniel Vachutka, Branislav Kubka a David Zucker. Naopak tým posílil o hráče ze slovenské extraligy - Lotyše Jurise Štalsa, Radeka Deyla a Radomír Heizera. Posilou je i Roman Pšurný z Litvínova, jenž přichází na hostování, Radek Duda z Plzně, Vladimír Sičák ze Sparty a David Hruška ze Znojma.

První čtvrtina

Energie vstoupila do nového extraligového ročníku debaklem 0:5 v Litvínově a následně doma nestačila na Vítkovice a podlehla i v prvním západočeském derby v Plzni. Výhry a šesti bodů se tak dočkala až v následném domácím dvojzápase se Spartou a Mounfieldem. Pak sice Karlovy Vary podlehly v Mladé Boleslavi, ale vzápětí zvítězily se Slavií a Liberci. V dalších sedmi utkáních porazily ještě Brno a Litvínov, alespoň bod pak braly v Olomouci a naposledy i ve Vítkovicích.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Energie Karlovy Vary:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 20
Počet vstřelených branek: 31
Počet inkasovaných branek: 39
Nejproduktivnější hráč: Václav Skuhravý 8 (3+5)
Nejlepší střelec: Pšurný, Tomeček - 5 branek
Nejlepší nahrávač: Duda, Balán, Skuhravý, Redlish - 5 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda - 43 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomeček, Vachovec +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Sičák, Harant -7
Gólmani:

Tomáš Závorka   –  586 minut / pr. 2,76 ,  92,13%
Vladislav Habal –  324 minut / pr. 1,85 ,  94,19%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 8.
Počet bodů: 19
Počet vstřelených branek: 35
Počet inkasovaných branek: 34
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka 11 (3+8)
Nejlepší střelec: Tomáš Sýkora – 5 branek
Nejlepší nahrávač: Václav Pletka – 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 52 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Sýkora +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Kadlec -6
Gólmani:
Matěj Machovský – 704 minut / pr. 2,47 , 90,33%
Lukáš Mensator  – 202 minut / pr. 1,19 , 94,74%

Výsledky posledních zápasů:

HC Verva Litvínov 1
HC Škoda Plzeň 0
(0:0, 0:0, 0:1)






Branky a nahrávky: 51. Piroš (Šrámek).
HC Škoda Plzeň: Mensator - Jeřábek, Kadlec, Mozík, Boháč, Kubka, Pulpán - J. Sýkora, Divíšek, Pletka - Balej, Lev, Kubalík - Indrák, Simon, Schleiss - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg.



HC Vítkovice Steel 2
HC Energie Karlovy Vary 1sn
(0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)



Branky a nahrávky: 57. Burger (Němec, Šenkeřík), rozh. náj. Roman – 60. Harant (Skuhravý).
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Sičák, Harant, Redlihs, J. Tomeček, Deyl, Šmach, Dvořák – Vachovec, Kverka, Duda – Heizer, Skuhravý, D. Hruška – Pšurný, Balán, V. Tomeček – Štals, R. Hruška, Koblasa – Gorčík.