Preview 18.kolo

Po více než dvou letech směr Mladá Boleslav!

Plzeň – 21.2.2012 odehráli indiáni naposledy utkání v Mladé Boleslavi a padli v prodloužení. Nyní se na místo činu vracejí…


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
2. listopadu 2014
18. kolo hokejové Tipsport extraligy

Po čtyřech letech mezi hokejovou smetánkou opustili Bruslaři na dvě sezóny extraligu. Nyní jsou zpátky a my si připomeneme sezónu 2001/12. V té ve vzájemných duelech vždy uspěl domácí tým, celkově byli přeci jenom o chloupek lepší indiáni, když dokázali uloupit u soupeře alespoň jeden bodík. Letos znovu doma indiáni nezaváhali a připsali si hladké vítězství 6:1. Jaký zápas nás čeká nyní?

Změny v kádru

Jak už to tak u extraligových nováčků bývá, kádr Bruslařů zažil doslova zemětřesení. Nejzajímavější je asi odchod plzeňského odchovance Romana Willa do Colorada Avalanche. Tým opustili i Aleš Padělek, Tomáš Nouza, Erik Melanž, Marek Loskot, Tomáš Protivný, David Pojkar, Roman Němeček, Tomáš Jiránek, Tomáš Demel a Lukáš Bohunický, Martin Koudelka navíc ukončil hráčskou kariéru. Celek trenérů Františka Výborného a Mariana Jelínka naopak posílil o Luku Vidmara, Davida Ditricha, Davida Květoně, Mitju Robara, Dominika Pacovského, Petera Trška, Michala Bártu, Matěje Stříteského, Romana Čermáka, Jiřího Kučného, Milana Hrušku a Tomáše Hyku. V průběhu sezónu se navíc udála na brankářském postu další rošáda. Michal Valent zamířil do Nitry a dres Středočechů oblékl explzeňský Roman Málek.

První čtvrtina

Podobně jako Olomouc i druhý nováček v extralize – Mladá Boleslav – úvod sezóny zvládla. V úvodní porci třinácti utkání si Středočeši připsali úctyhodných osmnáct bodů, paradoxem přitom je, že do dnešního utkání doma porazili pouze Karlovy Vary a připsali si dohromady šest bodíků! Naopak zvítězili ve Zlíně, na Spartě, v Olomouci, Vítkovicích a osmičku nadělili i domácím v Pardubicích. V minulém kole v Litvínově ovšem favorit nezaváhal a hokejisté z města automobilů pouze snižovali na konečných 1:3.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

BK Mladá Boleslav:

Postavení v tabulce: 9.
Počet bodů: 22
Počet vstřelených branek: 52
Počet inkasovaných branek: 58
Nejproduktivnější hráč: David Výnorný 17 (6+11)
Nejlepší střelec: Výborný, Mikulík - 6 branek
Nejlepší nahrávač: David Výborný - 11 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jiří Kučný - 30 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Luka Vidmar +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Matěj Stříteský -9
Gólmani:

David Rittich –  676 minut / pr. 2,93 , 89,07%
Michal Valent –  186 minut / pr. 3,23 , 89,13%
Roman Málek   –  125 minut / pr. 3,84 , 88,89%
Jan Růžička   –   56 minut / pr. 4,29 , 88,24%


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 12.
Počet bodů: 19
Počet vstřelených branek: 37
Počet inkasovaných branek: 39
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka 11 (3+8)
Nejlepší střelec: Lev, T. Sýkora – 5 branek
Nejlepší nahrávač: Václav Pletka – 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 52 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Sýkora +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Kadlec -7
Gólmani:
Matěj Machovský – 802 minut / pr. 2,32 , 90,72%
Lukáš Mensator  – 222 minut / pr. 1,62 , 93,26%

Výsledky posledních zápasů:

HC Verva Litvínov 3
BK Mladá Boleslav 1
(1:0, 2:0, 0:1)





Branky a nahrávky: 14. Hübl (Lukeš), 29. Piroš (Trávníček, Francouz), 39. Hübl (Lukeš, Jánský) – 58. Hyka (Lenc, Málek).
BK Mladá Boleslav: Málek – Stříteský, Trška, Hruška, Kučný, Robar, Vidmar, Čermák – Mikulík, Vrbata, Klimenta – Lenc, Výborný, Pabiška – Látal, Kubica, Pacovský – Hyka, Musil, Bárta.



HC Škoda Plzeň 1
HC Slavia Praha 3
(0:0, 0:0, 1:3)





Branky a nahrávky: 53. Lev (Simon, Mozík) – 47. Bednář (Stránský, J. Doležal), 49. Poletín, 60. J. Doležal (Bednář, Krejčí).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Boháč, Mozík, Pulpán, Kubka, Sklenička – Pletka, Simon, Kratěna "C" – J. Sýkora, Lev, Balej – Schleiss, Kašpařík, Indrák – Hollweg, T. Sýkora, Dvořák – Kubalík.