Lukáš Pulpán

Lukáš Pulpán #3: Za tři body z Boleslavi můžeme děkovat jen gólmanovi

Mladá Boleslav - V utkání proti Mladé Boleslavi dokázali indiáni srovnat díky využité přesilovce zásluhou Jana Schleisse, který dorazil střelu Lukáše Pulpána. Pro devětadvacetiletého beka to byla teprve třetí asistence v sezóně. „Spokojený v žádném případě nejsem," říká.

Plzeňští hokejisté nebyli po prohře se Slavií v dobré situaci a proti Mladé Boleslavi potřebovali zabrat. Tři porážky v řadě pomalu a jistě znamenaly nůž na krku. „My jsme si v sobotu s klukama sedli v kabině a řekli si pár věcí. Do toho zápasu jsme nevstoupili dobře, ta první třetina nebyla dobrá a Machy nás hodně podržel. Od druhé třetiny jsme do toho šli, že nemáme co ztratit a zvedli jsme se. Třetí třetina nebyla z naší strany nijak dobrá, naštěstí jsme to zvládli,“ říká obránce Lukáš Pulpán.

Snaha o aktivní začátek v utkání proti Mladé Boleslavi? Ta vzala za své už po prohraném úvodním buly. Středočeši v první části plzeňský tým rozhodně nešetřili a výsledkem toho bylo devatenáct střel na plzeňskou branku, ale jen jeden gól. „Můžeme děkovat jenom Machymu, který toho pochytal neuvěřitelně, dostal jen jeden gól. Od té druhé už to bylo daleko lepší a chvílemi jsme je přehrávali,“ uvádí Pulpán.

Statistiky Lukáš Pulpána v této sezóně

18 zápasů

0 gólů + 3 asistence

Radegast Index: 45 bodů

Trestné minuty: 26 minut

Čtvrtá nejlepší obrana a druhý nejhorší útok, to je vizitka Škodovky v dosavadním průběhu sezóny. Plzeň zatím z osmnácti odehraných zápasů pouze ve čtyřech dala více než dvě branky. „Máme hrozný problém se střílením gólů, prostě jeden dva góly jsou málo, ale naštěstí to stačilo proti Boleslavi na tři body. Tohle musíme začít nějak řešit,“ připouští žalostnou bilanci plzeňské ofenzivy.

Utkání v Mladé Boleslavi a výhra v něm nebyla důležitá jen pro postavení v tabulce, ale i pro náladu v týmu. „Chtěli jsme vyhrát poslední zápas před pauzou, prostě bodovat, abychom si zlepšili i sebevědomí před reprezentační přestávkou,“ říká plzeňský obránce. „Teď si budeme chtít hlavně odpočinout, vyčistit hlavu po těch nepovedených výkonech a potrénovat na tu další část, která bude pro nás podstatná,“ pokračuje.

Lukáš Pulpán se vrátil do Plzně po šesti sezónách v Chomutově, ale zatím se mu příliš nedaří. „Spokojený se svými výkony být nemůžu, v žádném případě. Zatím jsem nepodával takové výkony, jaké bych si představoval. Věřím, že třeba i ta asistence mě může nakopnout,“ uvažuje pozitivně plzeňský odchovanec.

Obránce, který nakoukl do extraligy poprvé už v sezóně 2004/05, není spokojen se svými výkony a odnesly to i hokejky. „Změnil jsem i zahnutí hokejek, takže věřím, že i třeba tahle věc mi pomůže,“ věří ve zlepšení.