Ohlasy 20. kolo

Prohráli jsme si to v přesilovkách, ví Ondřej Kratěna

Hradec Králové - Po úspěšném utkání s Třincem se vydali indiáni na led Hradce Králové, kde ještě nevyhráli, a tato černá série pokračuje dál. Škodovka v utkání nebyla horší, utkání rozhodly přesilové hry i sporný gól.

Plzeňští hráči ve 20. kole zavítali na led hradeckého Mountfieldu, odkud odjeli s porážkou 4:2. „Nezačali jsme dobře, dostali jsme se pod tlak, v čem jim pomohla i přesilovka. Pak se to ale začalo vyrovnávat. Měli jsme minimálně na bod, o tom jsem přesvědčený, ale musíme proměňovat přesilovky,“ okomentoval utkání kapitán a autor jedné trefy Ondřej Kratěna.

Důležitým okamžikem celého utkání byl závěr první třetiny, kdy se dostal do úniku domácí kapitán Šimánek a dokázal překonat zároveň se sirénou Matěje Machovského. „Rozhodčí mi prostě jen oznámil, že to padlo ještě před koncem času. Byla tam prý nějaká desetina. Mně nezbylo, než to přijmout. Já to nijak neovlivním,“ řekl k inkriminovanému momentu plzeňský kapitán.

Vyrovnávací gól Mountfieldu následně ovlivnil i vstup Plzně do druhé části. „Bylo to důležité, ale pořád jsme šli do druhé třetiny za stavu 1:1. Dá se ale říct, že ta facka v podobě toho vyrovnávacího nás neprobudila,“ pokračoval v hodnocení.

Po gólu právě Ondřeje Kratěny Škodovka snížila na 2:3 ještě na konci druhé části, do té závěrečné navíc šla s výhodou více než minutové přesilovky. „Je to naše chyba! Jednoznačně se nemůže taková situace opakovat. My máme minutu přesilovku na začátku třetí třetiny a nedostaneme se do pásma,“ bědoval Kratěna.

V utkání se ujali vedení indiáni zásluhou Nicholase Johnsona, ale dobře rozehraná třetina nakonec neskončila pro Plzeň dobře. „Už jsme se těšili, jak půjdeme do kabiny za stavu 1:0, ale nakonec to bylo 1:1. Ten moment nás srazil a my jsme byli trochu rozhození. Byla to škoda, protože jsme to měli dobře rozehrané,“ mrzelo amerického útočníka.

„Hradec má dobrý tým, ale měli jsme na to je dneska porazit. Bohužel jsme nedokázali proměnit přesilovky,“ věděl, kde byl proti Mountfieldu zakopaný pes.

Matěj Machovský hodnotí utkání v Hradci Králové