Ohlasy 23.kolo

Lukáš Mensator #51: Mám osobně radost z oslabení

Plzeň – Odchytal zatím pouze 268 minut, v nich ale posbíral až neskutečná čísla. I díky dnešnímu utkání stlačil počet inkasovaných branek pod jednu a půl na utkání, procentuální úspěšnost zákroků dosahuje téměř čtyřiadevadesáti procent. „Mám radost, vyhráli jsme, získali jsme tři body. V naší situaci je každý dobrý. Ale když je budeme sbírat po třech, ještě lepší,“ usmál se po zápase Lukáš Mensator.

Lukáši, jaký to byl dnes podle vás zápas?
Mám osobně radost z oslabení. Těch byla spousta, ale na druhou stranu jsme soupeři vyložené šance nedovolili si vytvořit. Byli jsme dvakrát na poměrně dlouhou dobu ve třech a přestáli jsme to. Hodnotím tedy dnešek jako výborný týmový výkon až do konce, kde rozhodl skvělou střelou Jožo Balej.

Vaše osobní pocity?
Mám radost, vyhráli jsme, získali jsme tři body. V naší situaci je každý dobrý. Ale když je budeme sbírat po třech, ještě lepší (úsměv)

V tabulce jste poskočili až na devátou příčku…
To nic neřeší. Nikdo není klidný. I první si chce vybudovat co možná největší náskok, osmý chce dosáhnout na šestku. Je potřeba pořád sbírat body, protože vše se sčítá až po dvaapadesáti kolech.

Popište nám kuriózní situaci, kdy jste musel na půl minutky střídat…
Dvakrát jsem se zeptal hlavního rozhodčího, jestli můžu odjet na střídačku, že mám drobný problém ve výstroji a dvakrát jsem uslyšel ano. Jen druhý mě najednou poslal, že musím střídat a pan Lacina se akorát bránil, že on myslel, že odjedu až o komerční přestávce…

Pavel Kašpařík #29

Pavle, osmisté utkání, co k tomu říct?
Já to ani nevěděl. Ale shodou okolností mi tady Lukáš říkal před zápasem, že mi to dnes čeká. Že prý četl někde na internetu, jak mě k tomuto jubileu gratulují po zápase ve Zlíně, kde jsme vůbec nebyl (smích).

A vaše pocity?
Že jsem starej (úsměv) a už je to nějaký pátek, co hokej hraji. Ale chtěl bych hrát dál a rozhodně ne kvůli lepšímu číslu.

Vraťme se k duelu. Jaký byl?
Těžké. Moc jsme chtěli utkání zvládnout, bylo důležité. Navíc již doma nechceme rozdávat body a o to vše bylo psychicky těžší. kdybychom však dali na 3:0, bylo po zápase. Jenže to se nám nedaří a snad i takovéto zápasy budeme zvládat bez nervů.

Ján Lašák převedl řadu perfektních zákroků. Šlo něco udělat lépe?
Musíme uznat kvalitu hostujícího gólmana, na druhou stranu my na tom musíme zapracovat a v rozhodujících chvílích to řešit lépe. Za stavu 3:0 by s tím soupeř těžko již něco dělal.

Dnes byla spousta trestných minut. Je hodně cítit nový trend posuzování faulů od rozhodčích?
Asi jsme dělali více faulů než soupeř. Musíme si na to dávat pozor, to nás může mrzet. Dnes toho bylo opravdu hodně, kdyby je soupeř sehrál lépe, mohli jsme tady nyní sedět s hlavou dolů. Jožo s Ryanem odvedli skvělou práci a příště se nám to nemusí takto podařit. Na druhou stranu je těžké, když je to jednou tak a podruhé jinak. Dále bych to nechtěl příliš hodnotit. Nám nezbývá, než se tomu podřídit a dělat, co můžeme. Každý, ať si obrázek udělá sám.