Ohlasy 24. kolo

Dva body z venku jsou super, těší se Moravčík

Olomouc – Plzeň se představila v Olomouci po dlouhých letech a nezačala vůbec zle, v první třetině si totiž vypracovala vedení 2:0, hosté ale výsledek ve zbytku utkání otočili, a po Indrákově vyrovnání tak utkání dospělo až do prodloužení. V něm o druhém bodu pro indiány rozhodl sváteční střelec Michal Moravčík.

Plzeň zvládla další utkání na ledě soupeře, když v prodloužení urvala dva body v Olomouci. „Dva body jsou super. Bylo to dnes ovlivněné hlavně vyloučeními. My se s tím musíme vyrovnat, zlepšit náš pohyb a mít méně faulů než soupeř,“ hodnotí utkání obránce Michal Moravčík.

Obránce s číslem šedesát byl v utkání vidět, nakonec se v prodloužení dostal před brankou k puku a dal rozhodující branku. „Jánko dokázal udržet pásmo, Móza to nahodil na branku a mě se povedlo to tam dorazit. Skočilo mi to těsně před hůl, tak jsem se to tam snažil procpat,“ popisuje rozhodující akci.

Plzni se povedlo hned v první části využít dvě přesilové hry, ale další úspěch v početní výhodě se nepovedlo navázat. „Záleží vždy na jednotlivém hráči, co je na té přesilovce. Z tribuny nebo ze střídačky to třeba vypadá jednoduše, ale není to tak,“ hovoří o dalších nezdarech při hře v početní výhodě.

Michal Moravčík v zápase

ice-time: 15:52
střídání: 25
body: 1+0
+/-: +2
hity: 2

Plzeň stejně jako Olomouc dokonce hrála i přesilovou hru pět na tři, ale výhodu trvající minutu a 57 vteřin se nepovedlo využít. „Je škoda, že jsme neproměnili dvě minuty přesilovky o dva hráče. Takové výhody se musí využívat, ale na druhou stranu jsme dokázali taky ubránit jejich přesilovky pět na tři, které tam měli snad tři. To je dobrá vizitka obrany,“ říká.

Stejně jako ze Zlína, tak i z Olomouce vezou plzeňští hráči dva body a na svém kontě mají tři zvládnuté zápasy v řadě. „V naší situaci jsou úspěch jakékoliv body z venku a pokud bychom sbírali pravidelně takhle po dvou bodech, tak to bude super,“ uvádí Michal Moravčík.

Už pátek čeká na indiány další utkání, domácí souboj s Pardubicemi. „Teď se soustředíme jen na Pardubice. Musíme doma urvat co nejlepší výsledek a pak nás čekají Vítkovice, kde chceme bodovat,“ myslí plzeňský obránce už na páteční zápas.

Petr Kadlec hodnotí utkání