Preview 25. kolo

S Pardubicemi o čtvrtou výhru v řadě

Plzeňští indiáni jsou na vítězné vlně. Proti Olomouci dokázali svou výherní šňůru natáhnout na tři zápasy, což se jim povedlo poprvé v letošní sezóně. A tak do utkání s Pardubicemi nastupují posíleni novou energií a doufají, že se o ni podělí se svými fanoušky. Společně by pak mohli přidat čtvrtý zářez do pažby v řadě. Co vy na to, indiáni? Dorazíte?

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE

ČEZ Aréna, Plzeň
28. listopadu 2014
25. kolo hokejové Tipsport extraligy

V loňském roce první polovina soubojů s Pardubicemi patřila Východočechům. Ti v Plzni zvítězili po nájezdovém dramatu 5:4 a doma výhru potvrdili 3:1 a vzali všechny tři body. Pak se ale karta otočila. Indiáni doma potěšili fanoušky vítězstvím 2:1, aby v Pardubicích vyhráli 4:3 v prodloužení.

Throwback


Nehezká vzpomínka na Ligu mistrů

Pardubice, tradičně ambiciózní celek české extraligy, samozřejmě nechyběly ani u zrodu Ligy mistrů. Nicméně na ní nebudou vzpomínat příliš v dobrém. V šesti utkáních v základní skupině museli pokaždé sklopit hlavy a přijmout porážku. Body dokázaly vyválčit jen proti TPS Turku, se kterým prohrály až v samostatných nájezdech.

Zdeněk Venera pro hcpce.cz

V Plzni očekávám agresivní hokej, hraje se zde velmi do těla. Musíme si ovšem dát pozor na vyloučené hráče i s ohledem na zpřísněný trend posuzování od rozhodčích. Určitě nemůžeme zápas začít jako naposledy venku, že na úvod dáme domácím přesilovky, abychom je nastartovali. Musíme hrát maximálně ukázněně a disciplinovaně.“











Listopadová mizérie

Východočechům jakoby došel dech. Od začátku listopadu sehrál výběr trenéra Venery 6 utkání, ale jen jednou zvítězil - to když doma šesti brankami důrazně vyprovodil zlínské mistry. Nicméně duely s moravskými celky Olomoucí, Brnem a Vítkovicemi skončily prohrou. Naposledy museli Pardubičtí skousnout výhru Sparty 4:2. „Během týdne proběhla řada pohovorů a schůzek, věnovali jsme se některým věcem v tréninku. My musíme vydřít zápas a odpíchnout se dál," uvedl pro oficiální stránky Pardubic hlavní kouč Venera.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

postavení v tabulce: 6. místo
počet bodů: 36
skóre: 67:69
bilance - venku: 4 výhry, 1 prohra v pp, 7 proher
využití přesilovek: 14,53% (117 - 17 proměněných)
ubráněná oslabení: 80,39% (102 - 20 inkasovaných gólů)
nejproduktivnější hráč: Radoslav Tybor - 26 (9+17)















Z plzeňské kabiny


Výsledky posledních zápasů

HC Olomouc 3
HC Škoda Plzeň 4pp
(0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)





Branky a nahrávky: 30. Rác, 43. Zuzin (Skrbek), 53. Buc (Skrbek) – 9. Kadlec (Kratěna), 18. Mozík (Kadlec, Kratěna), 57. Indrák, 61. Moravčík (Mozík, Sýkora).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Kadlec, Jeřábek, Mozík, Boháč, Kubka, Moravčík, Pavlíček – Johnson, Kratěna (C), Pletka – Indrák, Simon, Schleiss – J. Sýkora, Kašpařík, Lev – Balej, Přikryl, Hollweg – Kubalík.


HC Sparta Praha 4
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2
(2:1, 1:1, 1:0)



Branky a nahrávky: 9. Rolinek (Polášek, Réway), 17. Cingel (Pilař), 26. Sabolič (Pech, Buchtele), 54. Buchtele (Ďaloga) – 11. Ščotka (Zohorna, Čáslava), 34. Špaček (Starý).
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Kristan – Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, Zdráhal – Sýkora, Zohorna, Cetkovský – Radil, Marcinko, Tybor – Kolář, Špaček, Starý – Půhoný, Kaut, Semorád.