Ohlasy 25. kolo

Chceme jít ještě výš, hlásí Jakub Lev po čtvrté výhře v řadě

Plzeň – Škodovka dokázala vyhrát třikrát v řadě. Tuto sérii mohli indiáni natáhnout v domácím zápase proti Pardubicím. A také se jim to podařilo. Pardubice nepodaly dobrý výkon a domácí dokázali zvítězit 5:1. Dvěma body se na výhře podílel Jakub Lev, který se trefil poprvé od 31. října. „Musíme využít pozitivního období,“ burcuje Lev do dalších zápasů.

Plzeň měla, jak je u ní v posledních zápasech zvykem, dobrý úvod. Svého soupeře dokázala zaskočit rychlým gólem. Tentokrát na něj čekala padesát vteřin, než Johnson poslal poprvé puk za Kristana. „Rychlý gól vždycky pomůže, ale řekl bych, že nebyl nejdůležitější,“ vyprávěl Lev po utkání. „Důležité byly ty další, protože už několikrát před tím jsme vedli 2:0 a soupeři dokázali otočit,“ narážel útočník na několikrát promarněné dvoubrankové vedení. „Dneska se nám povedl výsledek udržet,“ pochvaloval si Jakub Lev.

Jakub Lev v zápase

ice-time: 18:57
střídání: 25
body: 1+1
+/-: +2
hity: 3
buly: 36%

Pardubice se dokázaly prosadit až za stavu 3:0 pro domácí ve třetí třetině. „Pořád ale bylo dost času, zbývalo třináct minut do konce, to se jim klidně ještě mohlo podařit snížit na jednu branku, a pak bychom se zase báli o výsledek,“ popisoval Lev, který v době pardubické branky pykal na trestné lavici. To se ale nestalo, naopak Plzeň udeřila ještě dvakrát a dokráčela tak k jasné výhře.

Na ledě byl vidět kontrast v náladách obou mužstev. Zatímco Plzeň měla v zádech tři výhry, Pardubice naopak do Plzně přijely po čtyřech porážkách v řadě. „Každý tým je rád, když třikrát za sebou vyhraje. Musíme toho využít, dokud se nám daří a lepí nám to,“ potvrzuje Lev aktuální pohodu plzeňského týmu, kterou by rád přenesl i do dalších zápasů. Taková atmosféra ale nevládla v Plzni vždy. Bylo tomu spíš naopak. „Nedávno to bylo skoro na slzy, teď je to jiné,“ uvědomuje si útočník změnu, která přišla s úspěšnými zápasy. „Ale pořád jsme kolem sedmého, osmého místa, chceme výš. Určitě chceme do šestky,“ stanovil Jakub Lev jasný cíl svého týmu.