Preview 26.kolo

Polovinu základní části indiáni ukončí ve Vítkovicích

Plzeň – Když se spolu oba týmy na jaře naposledy potkaly v Ostravě, patřila indiánům třetí a Vítkovicím čtvrtá příčka. Nyní se oběma tak nedaří, ale v minulém kole soupeři obou celků inkasovaly bůra, takže se rozhodně máme na co těšit!


HC VÍTKOVICE STEEL
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČEZ Aréna, Ostrava - Vítkovice
30.listopadu 2014
26. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předminulý rok začali na výbornou indiáni. Ti v Ostravě měli celý zápas navrch a odvezli si všechny body – 2:3, doma pak Západočeši dokráčeli k jednoznačnému výsledku – 5:0. A ve Vítkovicích loupili Západočeši i podruhé, tentokráte po prodloužení. Vše završili pohodlnou výhrou 3:0 a znovu tak před svým fanoušky neinkasovali. Na úvod loňského ročníku se Vítkovice na západě Čech sice hned dvakrát prosadily, ovšem indiáni pětkrát a lépe tak vstoupili do nové sezóny. I odveta patřila Západočechům, když na ostravském ledě zvítězili 4:2. A i do třetice to Škodovce vyšlo, když uspěla před svých fanoušky 3:2. Fantastické dva roky završili modrobílí v Ostravě, kde uloupili dva bodíky. A letos? Indiáni hned na úvod před svými fanoušky nezaváhali a napínavý duel uzmuli pro sebe v poměru opět 3:2. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?

Změny v kádru

Vítkovice většinou příliš přestupové vody nečeří, letos ale přeci jenom k řadě změn došlo. Steel ulovil Lukáše Zíba z Třince, Petera Čerešňáka z Dukly Trenčín, Petra Šenkeříka ze Slavie Praha a Patrik Zdráhal s Lukášem Klokem se vrátili ze zámoří. Naopak tým opustil Michal Barinka, který posílil Spartu, Milan Hruška s Romanem Málkem Mladou Boleslav, Petr Punčochář České Budějovice, Patrik Valčák Krakov, Tomáš Kudělka finské Lahti, Karol Sloboda Togliati z KHL a s Martinem Dudášem nebyla prodloužena smlouva. V průběhu sezóny pak tým opustil Roman Málek, jenž zamířil do Mladé Boleslavi a jako náhradu přišel mladý americký gólman Brandon Maxwell, jenž si vyzkoušel již i kanadskou, švédskou i ukrajinskou ligu a byl jedničkou na MS U18 USA. Posílit přišel obranu na hostování Tomáš Malec i jeho parťák z Brna útočník Tomáš Svoboda. Tým navíc převzal po Peteru Oremusovi Ladislav Svozil.

Dosavadní výsledky

Steel nyní bojuje se Zlínem o Černého Petra celé extraligové tabulky, přitom Vítkovice vstoupily do sezóny výborně. Na úvod sice podlehly Mountfieldu, ale následoval skalp ve Varech, Třinci, s Brnem i se Zlínem. Ale pak to přišlo. Šestý zápas sezóny vše zlomil. Z následujících devíti utkání vybojovali Slezané pouze bod na ledě Mountfieldu a z celkem dvaceti duelu si Ostravané připsali pouze šestnáct bodů. Z toho z čisté výhry přišla radost pouze se Slavií, Pardubicemi a pozor! Naposledy na ledě Mladé Boleslavi.

Ján Sýkora o zápase s Vítkovicemi

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 35
Počet vstřelených branek: 64
Počet inkasovaných branek: 58
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Kratěna (6+9) a Václav Pletka (4+11) oba 15
Nejlepší střelec: Ján Sýkora – 7 branek
Nejlepší nahrávač: Václav Pletka – 11 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 56 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +11
Nejhorší hráč v bodování +/-: Dominik Boháč -5
Gólmani:
Matěj Machovský – 1227 minut / pr. 2,35 , 91,64%
Lukáš Mensator  –  282 minut / pr. 1,49 , 93,75%

HC Vítkovice Steel:

Postavení v tabulce: 13.
Počet bodů: 28
Počet vstřelených branek: 62
Počet inkasovaných branek: 83
Nejproduktivnější hráč: Vladimír Svačina 38 (9+12)
Nejlepší střelec: Svačina, Roman - 9 branek
Nejlepší nahrávač: Vladimír Svačina – 12 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ondřej Roman - 30 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Roman Szturc +2
Nejhorší hráč v bodování +/-: Richard Stehlík -13
Gólmani:

Daniel Dolejš   - 785 minut / pr. 3,06 , 90,12%
Filip Šindelář  - 612 minut / pr. 3,24 , 88,34%
Brandon Maxwell - 105 minut / pr. 2,86 , 91,07%

Výsledky posledních zápasů:

BK Mladá Boleslav 3
HC Vítkovice Steel 5
(0:1, 1:1, 2:3)



Branky a nahrávky: 32. Musil (Výborný, Klimenta), 43. Kubica (Pacovský, Robar, 56. Musil (Mikulík) - 9. Vandas (Zíb), 26. Roman (Svačina, Vandas), 49. Húževka (L. Kovář, Szturc), 50. Kolouch (Svačina, Huna), 60. T. Svoboda (Olesz).
HC Vítkovice Steel: Maxwell - Klok, Čerešňák, Malec, Zíb, L. Kovář, Stehlík, Pastor, Štencel - Olesz, Burger, T. Svoboda - Svačina, Roman, Huna - Szturc, Húževka, Vandas - Kucsera, Kolouch, Němec.


HC Škoda Plzeň 5
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1
(2:0, 1:0, 2:1)




Branky a nahrávky: 1. Johnson (Jeřábek, Pletka), 15. Mozík (Simon, Johnson), 38. Lev (Kadlec, J. Sýkora), 50. Indrák (Lev, Jeřábek), 54. Simon (Schleiss) – 47. Čáslava (Zohorna, P. Sýkora).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek (A), Kadlec (C), Moravčík, Mozík, Pavlíček, Kubka – Pletka, Kašpařík, Johnson – Schleiss, Simon, Indrák – Kubalík, Lev, J. Sýkora – Hollweg, Přikryl, Balej