Preview 28. kolo

Nedělní odpoledne servíruje vynikající menu - přijíždí druhý Litvínov

Plzeňští indiáni vyzvou druhý celek tabulky Litvínov, a to ve speciálním čase 15:30. V rámci akce Indiáni dětem se příznivci modrobílých mohou těšit na zvýhodněné vstupné pro ty nejmladší. Ale především na další bitvu o cenné extraligové body.

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

ČEZ Aréna, Plzeň
28. listopadu 2014
28. kolo hokejové Tipsport extraligy

HC Verva Litvínov

postavení v tabulce: 2. místo
počet bodů: 56
skóre: 90:65
bilance - venku: 6 výher za 3 b., 2 výhry za 2 b., 2 prohry za 1 b., 3 prohry
využití přesilovek: 22,29 %% (157 - 35 proměněných)
ubráněná oslabení: 88,89 % (153 - 17 inkasovaných gólů)
nejproduktivnější hráč: Viktor Hübl - 35 (13 + 22)















Co se stalo se starým Litvínovem?

Litvínov na druhé příčce tabulky? Ručinský do repre? Hübl lídrem bodování? Francouz s nejvíce úspěšnými zásahy?

Dosavadní cesta Vervy v extraligou je prostě neuvěřitelná. Česká hokejová veřejnost si zvykla, že chemici rozhodně o příčky nejvyšší nebojují, ale letos si tedy musí odvyknout.

Vzájemné zápasy v této sezóně

2. kolo Plzeň - Litvínov 2:3sn
15. kolo Litvínov - Plzeň 1:0

Litvínovu patří druhé místo tabulky. Veterán Martin Ručinský je ve středu debat o tom, zda naskočí na pražském mistrovství světa. Viktor Hübl kraluje produktivitě soutěže. A gólman Pavel Francouz má sice průměr obdržené branky na zápas 2,30, ale v procentuální úspěšnosti je druhý a nashromáždil nejvíce úspěšných zásahů.

Stejně jako je nekonečnou otázkou ta o slepici a o vejci, pátrání po tom, zda úspěchy Litvínova pramení s výborných jednotlivců, nebo jednotlivci jsou tažení formou celého týmu, rovněž nebude mít jednoznačné rozhřešení.

Pavel Francouz vs. Plzeň

Odchovanec plzeňského hokeje proti svému mateřskému klubu, ze kterého po sezóně 2009/2010 odešel, prostě umí.

V extralize poprvé proti modrobílým naskočil 14.9.2012, když po 40 minutách prvního kola vystřídal zkušenějšího Fraňka. Přestože Francouz dostal z devíti střel jediný gól, Litvínov prohrál 4:6. A od té doby dokazoval, že svou formu umí na vzájemné zápasy skvěle načasovat. Pokud nepočítáme zmíněných 20 minut, proti indiánům nastoupil k 16 zápasům včetně letošní sezóny a inkasoval v součtu 31 branek, tedy méně než 2 branky na zápas. Připsal si i tři čistá konta (dvě v play-off 2012/2013 a jedno v minulém střetnutí).

Jestli ale reprezentační gólman nastoupí i proti Plzni, to je ve hvězdách. Do domácího duelu s Karlovými Vary jej nepustilo zranění.

Z plzeňské kabiny

Výsledky posledních zápasů

HC Sparta Praha 3
HC Škoda Plzeň 4
(2:0, 1:2, 0:2)






Branky a nahrávky: 3. Klimek (Polášek, Hlinka), 11. Klimek (Réway, Pilař), 40. Cingel (Kumstát) – 37. Indrák, 40. Lev (Johnson), 45. Pulpán (Lev, Machovský), 47. Sýkora (TS).
HC Škoda Plzeň: Machovský – Mozík, Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Boháč, Marcel – Balej, Kašpařík, Hollweg – Sýkora, Lev, Johnson – Indrák, Simon, Schleiss – Beran, Přikryl, Kubalík.


HC Verva Litvínov 4
HC Energie Karlovy Vary 2
(2:0, 1:2, 1:0)




Branky a nahrávky: 12. Písařík (Majdan, Jurčík), 20. Šlégr (Hanzl, Pavlík), 32. Kubát (Ručinský, Hübl), 59. Trávníček – 21. Duda (Sičák), 40. Vachovec (Flek, Sičák).
HC Verva Litvínov: Horák – Kubát, Chaloupka - Šlégr, Pavlík - Zeman, Pavelka - Jánský, Hübl, Ručinský – Petružálek, Hanzl, Gerhát – Martynek, Piroš, Trávníček – Majdan, Písařík, Jurčík. Připraveni Soukup a Kokeš.