Ohlasy 28.kolo

Petr Kadlec #7: Snažili jsme se do druhé i třetí části vstoupit, jako kdyby byl stav 0:0

Plzeň - Hodně divoké utkání mají za sebou hráči indiánů a Vervy. Duel plný vyloučených i gólů nakonec uzmuli pro sebe domácí. "Je to divné. Člověk neví, s čím může počítat. Ve finále tam jdete, že nesmíte udělat faul a najednou sedíte na trestné lavici. Musíme si zvyknout, že nejsou vyloučení například 5:3, ale třeba 15:12," popisuje autor tří asistencí Petr Kadlec.

Petře, jak je to, radost nebo smutek?
Vzhledem ke konci zápasu jsme za výhru samozřejmě rádi. Ale vzhledem k celkovému vývoji utkání jsou dva body ztráta. Dostali jsme dva rychlé góly za stavu 5:3 a to se prostě nesmí stát.

První třetina byla hodně divoká, co jste si říkali v kabině?
Hráli jsme hodně přesilových her, ale věděli jsme, že se to může kdykoliv otočit. Snažili jsme se do druhé i třetí části vstoupit, jako kdyby byl stav 0:0. Věděli jsme, že Litvínov je útočné mužstvo, to nás ovšem neomlouvá.

Jak se s tím hráč vypořádává, když je nastavený takto přísný metr?
Je to divné. Člověk neví, s čím může počítat. Ve finále tam jdete, že nesmíte udělat faul a najednou sedíte na trestné lavici. Musíme si zvyknout, že nejsou vyloučení například 5:3, ale třeba 15:12.

Soustředíte se na přesilové hry nějak více, když je nyní nový trend vylučování?
Každý trénink se jim věnujeme, to je samozřejmé. Když hrajete deset početních výhod za zápas, tak jednoduše musíte.

Rozhodující branka byla secvičená akce?
Poslední gól zrovna ne, nám totiž vychází, když něco uděláme naopak, než máme (smích). Spíše jde i o to vědět, kde tušit spoluhráče, když je pod tlakem, co od druhého čekat a podobně.

Potvrdili jste výhru ze Sparty, poslední zápasy se vám povedly. Je poznat, že tým je jinde než například před pár týdny?
Z posledních sedmi utkání jsme pouze jednou nevyhráli, to je pozitivní. Je to dobré pro psychiku. Víme, že umíme vyhrávat, více si věříme. Zjistili jsme, že i když prohráváme o dvě branky na Spartě, že stále můžete vyhrát. Že nic není nikdy ztracené. To se všechno přenáší do pohody jednotlivce i týmu.

Ján Sýkora #17

Jáne, jak to máte vy, radost nebo zklamání?
Mě mrzí i ten jediný bod. Dali jsme si snad tři vlastní góly po nešťastných odrazech. Na druhou stranu jsou dva body dobré.

Vám osobně se nyní velmi daří…
Je to zatím dobré, asi mé nejlepší období zatím tady v Plzni. Jsem hlavně rád, když vyhráváme. Bodů si vážím, ovšem na první místě je tým a klidně bych své body vyměnil, kdyby se tým dostal co možná nejdále

Hattrick jste nakonec dokonal vítěznou trefou, jak jste situaci viděl ze svého pohledu?
Káca je zkušený hráč. Poslal jsem mu kotouč a zbavil se protihráče a on mi to dal přímo do hokejky a brankář puk neviděl. Těžko může na něco takového reagovat.

Právě po srážce s gólmanem hostí v brankovišti jste ale byl v závěru utkání vyloučen…
Já vyjížděl zpoza klece a viděl střelu. Brankář roztáhl betony a já ani nevěděl, že jsme o něj zakopl. Ale sudí to posoudil, jak to posoudil. Raději se k rozhodčím ovšem nebudu vyjadřovat, ještě by byl průšvih (smích).

Máte za sebou zápasy s týmy z čela tabulky, nyní váš naopak čeká poslední Slavia…
Jednoduše jim to nyní nejde, ale rozhodně nejsou slabší. V této lize není slabého. Sice spadli dolů, ale je teprve půlka sezóny, můžou být bez problémů za chvilku v play-off. Ovšem těžko roste psychika, když prohráváte.

Hodnocení Jána Sýkory a Matěje Machovského