Ohlasy 30. kolo

Rozhodují přesilové hry a opět se to potvrdilo, říká obránce Petr Kadlec

Praha – S třemi body na kontě se vrací hráči Plzně z ledu posledního celku Tipsport extraligy. O plném bodovém zisku rozhodly proti Slavii přesilové hry a vítězná branka kapitána Petra Kadlece, který tak prožil opět specifické utkání proti bývalému týmu.

V předehrávce 30. kola zavítali indiáni na led posledního celku tabulky pražské Slavie. První dvě třetiny nenabídly zrovna pohledný hokej a Plzeň po nich prohrávala 0:1. „První dvě třetiny jsme měli zařazenou jednu rychlost a nevytvářeli jsme si šance. Neměli jsme žádný tlak a z obou stran to bylo takové divné utkání. Museli jsme přidat, pokud jsme chtěli uspět. Bylo důležité, že jsme věřili ve vítězství,“ hodnotí utkání kapitán Petr Kadlec.

Utkání se zlomilo na plzeňskou stranu až v závěrečném dějství, kdy se povedlo Plzni využít dvě přesilové hry. „Ve třetí části jsme dostali přesilovky a dokázali jsme s nimi naložit dobře. To bylo důležité. Teď se zápasy rozhodují v přesilovkách a už v předchozích zápasech to bylo vidět,“ přiznává Kadlec.

Petr Kadlec proti Slavii

ice-time: 22:23
body: 1+0
+/-: -1
hity: 0
střely: 4

Plzeň na Slavii mnoho šancí neměla, ale důležité tři body získala. „Naše produktivita je špatná. Moc těch gólů při plném počtu nedáváme a i v těch předchozích zápasech to byly góly v přesilovce, co rozhodlo,“ doplňuje svou odpověď.

Při absenci Ondřeje Kratěny opět oblékl dres s kapitánským céčkem právě Petr Kadlec a utkání ránou od modré rozhodl. „Je to těžké hodnotit. Je mi líto kluků Ve Slavii, protože je na nich hrozná deka. Doufám, že se zvednou, ale jsem hráč Plzně a pro nás jsou důležité tři body,“ uvádí Kadlec o stále silném vztahu ke Slavii, kde odehrál přes tisíc utkání.

O tom, že to bylo pro Petra Kadlece specifické utkání svědčí o vypsaná prémie v kabině. „Něco jsem vypsal pro kluky v kabině před zápasem, tak uvidím, kolik mě to nakonec bude stát,“ dodává s úsměvem.

V pátek čeká Škodovku na domácím ledě derby proti Karlovým Varům a pak čtrnáct dnů dlouhá pauza kvůli reprezentaci. „Poslední zápasy se nám začalo dařit sbírat body, ale nesmíme se tím nějak uspokojit, protože do toho můžeme zase rychle spadnout. Je dobře, že to tam padá třeba Jankovi a snad mu to vydrží,“ věří.