Ohlasy 29.kolo

Nicholas Johnson #80: Musíte věřit!

Plzeň - Kdepak, klidný zápas v ČEZ Aréně nečekejte! Indiáni znovu vedli větším rozdílem, nakonec však sami museli dotahovat. Nicholas Johnson tak srovnával se soupeřem krok v poslední vteřině derby! "Možná to není tak pěkné vítězství, ale pořád jsou to dva body," popisoval po utkání americký útočník.

Nicku, věřil jste do poslední vteřiny?
Musíte věřit! Navíc hráli jsme v šesti, oni jen ve čtyřech. Dobře jsme to sehráli, já již pouze vystřelil a naštěstí to byl gól.

Tušil jste, jestli branka padla ještě v časovém limitu?
Vůbec, ale když jsem se vracel na střídačku, tak mi kluci říkali, že by platit měl, tak jsem již byl v klidu.

Povedlo se vám již někdy takto trefit v poslední vteřině?
To si nemyslím (úsměv).

Jak to bylo s vaším osobním desetiminutovým trestem?
Jsem hrozně rád, že jsem dal gól a trochu ho odčinil. Byl jsem prve trochu frustrovaný, protože jsem před tím nedal pár dobrých šancí.

Jak moc těší dva body, když mohly být tři, ale také žádný?
Možná to není tak pěkné vítězství, ale pořád jsou to dva body. Na konci dne si řekneme, že to bylo vítězství. Je však pravda, že mohly být tři, protože jsme vedli o dva góly a do poslední části jsme šli ve vedení.

Pojďme trochu od hokeje, jak se již těšíte na Vánoce?
Doufám, že konečně dorazí Santa (smích). Já budu mít dokonce dvoje, jedny české a jedny americké. Bohužel mi nedorazí z časových důvodů rodiče, kteří zde již před dvěma lety byli.

A máte již nakoupené dárky?
Ještě ne, chodím vždy čtyřiadvacátého (smích). Ale už mám nějaké nápady!

Jakub Jeřábek #5

Jakube, jak vy to vnímáte, zisk dvou bodů nebo mrzí ztráta jednoho?
V kontextu a podle vývoje utkání asi můžeme být i rádi za dva body. Bohužel ale již poněkolikáté vedeme 2:0 a nejsme schopni dát třetí, uklidňující gól. Nás hlavně mrzí chování Radka Dudy, který ihned po našem gólu odjel do kabiny a ani si s námi nepodal ruku. Strávil tady s námi nějaký ten rok a přestože chápu, že má své blikance, tak tohle mi přišlo srabácký.

Jak si hráč zvyká, na vaše nervydrásající vývoje zápasů?
To si člověk asi nikdy nezvykne. Musíme nepřestávat hrát. Vždy se jakoby začneme bát, místo abychom si šli po tom třetím gólu.

Jak jste viděl ze svého pohledu vyrovnávací trefu?
Nechápu, že tam Nick stál takhle sám. Ale naštěstí to tam procpal. Já si akorát ze střídačky všiml, jak na časomíře padala z jedničky nula. Já tedy věřil, že gól platit bude. Kdybych nevěřil, tak proč bych tam chodil? (úsměv)

Týmu se daří, je i toto výsledek dobrého psychického rozpoložení?
Nabrali jsme nějaké sebevědomí, pomohly nám výhry jako třeba ta na Spartě. Hraje se jinak, je větší pohoda na trénincích i v zápasech, akorát škoda, že když se dostaneme do vedení, tak ho neudržíme a neodehrajeme zbytek utkání v klidu. Ale divákům se to asi musí líbit, snad jich ještě více nalákáme na stadion.

Změnilo se toho hodně po odvolání kouče Razýma?
Michal více mluví (smích). Ne, vážně, byl to samozřejmě určitě impuls, na druhou stranu pořád je to o nás. Trenér pak kolikrát může říkat, co chce. Nevím, jestli nám ta změna pomohla, ale trochu asi jo.