Preview 31.kolo

Od stromečku na hokej, přijíždějí Bruslaři!

Plzeň – Svátky klidu, míru a pohody končí, extraliga se tak opět hlásí ke slovu! Na led indiánů přijíždějí Bruslaři a vy rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

ČEZ Aréna, Plzeň
26. prosince 2014
31. kolo hokejové Tipsport extraligy

Po čtyřech letech mezi hokejovou smetánkou opustili Bruslaři na dvě sezóny extraligu. Nyní jsou zpátky a my si připomeneme sezónu 2001/12. V té ve vzájemných duelech vždy uspěl domácí tým, celkově byli přeci jenom o chloupek lepší indiáni, když dokázali uloupit u soupeře alespoň jeden bodík. Letos jsou na tom zatím lépe Západočeši. Ti sice v přípravě padli ve městě automobilů bez vstřelené branky, ale v extralize následně zvládli domácí duel bez vážnějších problémů 6:1 a uspěli i na ledě soupeře – 2:1. Jaký zápas nás čeká nyní?

Změny v kádru

Jak už to tak u extraligových nováčků bývá, kádr Bruslařů zažil doslova zemětřesení. Nejzajímavější je asi odchod plzeňského odchovance Romana Willa do Colorada Avalanche. Tým opustili i Aleš Padělek, Tomáš Nouza, Erik Melanž, Marek Loskot, Tomáš Protivný, David Pojkar, Roman Němeček, Tomáš Jiránek, Tomáš Demel a Lukáš Bohunický, Martin Koudelka navíc ukončil hráčskou kariéru. Celek trenérů Františka Výborného a Mariana Jelínka naopak posílil o Luku Vidmara, Davida Ditricha, Davida Květoně, Mitju Robara, Dominika Pacovského, Petera Trška, Michala Bártu, Matěje Stříteského, Romana Čermáka, Jiřího Kučného, Milana Hrušku a Tomáše Hyku. V průběh sezóny pak tým opustil Valent, jenž zamířil na Slovensko a Květoň s Tomanem, kteří jsou již Piráty. Naopak dorazil Roman Málek z Vítkovic, Marek Trončinský z Třince, Martin Růžička z Pardubic a Pavel Kašpařík z Plzně.

Dosavadní výsledky

Vedení Středočechů před sezónou vyhlásilo jasný cíl – slepit nálepku barážového klubu. A výsledky Boleslavi zatím nejsou vůbec zlé. Tým je sice aktuálně jedenáctý, má však pouze jednobodovou ztrátu na desáté Karlovy Vary. Bruslaře srážejí hlavně domácí zápasy. V nich totiž vybojovali z patnácti duelů pouze třináct bodů a jsou v tomto ohledu jasně nejhorší v celé extralize. Naopak venku jsou postrachem, patří jim pátá příčka za Třincem, Spartou, Litvínovem a Kometou. Výsledky jsou v průměru střídavé, delší série výher nastala v polovině listopadu, kdy Boleslav čtyřikrát za sebou zvítězila. Jenže vše je odraze vykoupeno, od té doby již šest utkání nezvítězila, naposledy brala alespoň bodík po prohraných nájezdech s Litvínovem.

Vojtěch Mozík před zápasem s Mladou Boleslaví:

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

BK Mladá Boleslav:

Postavení v tabulce: 11.
Počet bodů: 33
Počet vstřelených branek: 85
Počet inkasovaných branek: 95
Nejproduktivnější hráč: David Výborný 26 (7+19)
Nejlepší střelec: Radan Lenc - 9 branek
Nejlepší nahrávač: David Výborný - 19 asistencí
Nejtrestanější hráč: Boris Žabka - 56 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Mitja Robar +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Matěj Stříteský -13
Gólmani:

David Rittich –  1131 minut / pr. 2,97 , 89,78%
Martin Růžička -  239 minut / pr. 2,51 , 91,60%
Roman Málek   –   224 minut / pr. 2,68 , 91,15%
Michal Valent –   186 minut / pr. 3,23 , 89,13%
Jan Růžička   –    56 minut / pr. 4,29 , 88,24%
 

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 45
Počet vstřelených branek: 82
Počet inkasovaných branek: 73
Nejproduktivnější hráč: Ján Sýkora 22 (14+8)
Nejlepší střelec: Ján Sýkora – 14 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Kadlec – 14 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 58 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +10
Nejhorší hráč v bodování +/-: Dominik Boháč -9
Gólmani:
Matěj Machovský – 1509 minut / pr. 2,39 , 91,62%
Lukáš Mensator  –  304 minut / pr. 1,97 , 91,67%

Výsledky posledních zápasů:

BK Mladá Boleslav 2
HC Verva Litvínov 3sn
(0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)




Branky a nahrávky: 23. Stříteský (Látal, Výborný), 49. Pacovský (Klimenta, Robar) – 11. Petružálek (Trávníček), 24. Petružálek (Ručinský, Kubát), roz. náj. Hanzl.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Stříteský, Vidmar, Trončinský, Žabka, Robar, Trška, Čermák – Mikulík, Musil, Klimenta – Lenc, Výborný, Bárta – Látal, Vrbata, Pacovský – Jarůšek, Kubica, Pabiška.



HC Škoda Plzeň 4
HC Energie Karlovy Vary 3pp
(0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)




Branky a nahrávky: 21. J. Sýkora (Kadlec, Jeřábek), 29. Simon (Jeřábek, Kadlec), 60. Johnson (Kašpařík, J. Sýkora), 63. Lev (Jeřábek, Kadlec) – 33. Balán (Harant, Sičák), 50. D. Hruška (Balán, Bičánek), 58. Balán (D. Hruška, Duda).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Jeřábek (A), Kadlec (C), Pulpán, Mozík, Boháč, Kubka – Johnson, Simon, J. Sýkora – Pletka, Lev, Indrák – Schleiss, Přikryl, Kubalík – Hollweg, Kašpařík, Beran