Preview 35. kolo

První domácí duel roku 2015 ve znamení souboje posledních mistrů!

Plzeň – V průběhu pracovního týdne se chystá na západě Čech hokejová lahůdka! V ČEZ Aréně se utkají dva aktuálně poslední mistři!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
PSG ZLÍN

ČEZ Aréna, Plzeň
6. ledna 2015
35. kolo hokejové Tipsport extraligy


S loňským mistrem měli indiáni v jeho zářivé sezóně vyrovnanou bilanci. V jedenáctém kole prohráli na Stadionu Luďka Čajky 1:4, když čestný úspěch zaznamenal Ján Sýkora. V odvetě už byli úspěšní Západočeši – vlastní led uhájili v poměru 3:2 po brankách Slováka, Marcela a Lva. Pak se karty obrátily. Nejprve byl venku úspěšný tým Plzně po přesvědčivém skalpu beranů 4:2 (Lev 2, Kratěna a Pletka), aby si Zlínští vzali tři body nazpět v ČEZ Aréně – 2:1 z jejich pohledu. Za domácí se z branky radoval jen Vojtěch Mozík. Letos se ovšem více daří Západočechům. Ti před svými fanoušky rozstříleli hosty 5:2 a radovali se i na území svého soka po nájezdech. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?


Změny v kádru

Kádr úřadujícího mistra přes léto nedoznal velikých změn. Do Finska odešel Antonín Honejsek, který se již v průběhu sezóny do Čech vrátil, ale na svůj klub zapomněl a raději zamířil do Brna. Petr Zámorský zase vyšel hledat své štěstí za velkou louži do instituce zvané New York Rangers. Jenže neuspěl a zamířil tak do Finska. Marek Melenovský hostuje v Jihlavě, v Třebíči zase Štůrala s Čechem. Naopak tým posílil o Tomáše Žižku z Brna i Romana Vlacha z Karlových Varů. V průběhu sezóny si střídavé starty vyřídili do Jihlavy Urbanec, Řezníček a Matula, svou kariéru zase kvůli zdraví ukončil Radim Tesařík a kvůli výkonům skončil i Balaštík. Ve Zlíně naopak různou formou působí Michal Důras z Dukly, Jakub Šlahař z Havířova a jmenovec Svoboda z Brna.

Dosavadní výsledky

Zlín ničí mistrovská kocovina. Hned úvod sezóny naznačil krutou realitu, když přišlo hned šest pořádek bez získaného bodu. Pak sice PSG porazilo Spartu 1:0, jenže vzápětí opět narazilo, tentokráte v Plzni. V úvodní porci třinácti utkání získali obhájci titulu pouze jedenáct bodů, když ještě přidali výhru nad Karlovými Vary, na Slavii a v nájezdech i v Mladé Boleslavi. Ve druhé čtvrtině již modrožlutí přidali bodů sedmnáct, ovšem stále se pohybují v pásmu sestupu. Druhá polovina soutěže ale již přeci jenom vypadá lépe, osm utkání, třináct získaných bodů a nad porážkami převažují výhry. Naposledy však přišla tvrdá domácí lekce od hostů ze Sparty 2:6.

Z plzeňské kabiny

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


PSG Zlín:

Postavení v tabulce: 12.
Počet bodů: 41
Počet vstřelených branek: 88
Počet inkasovaných branek: 112
Nejproduktivnější hráč: Petr Čajánek 22 (7+15)
Nejlepší střelec: Roman Vlach - 9 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Leška - 17 asistencí
Nejtrestanější hráč: Petr Čajánek - 82 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Valenta +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tesařík, Holík -8
Gólmani:
Libor Kašík    – 951 minut / pr. 3,91 , 87,40%
Tomáš Štůrala  – 594 minut / pr. 2,32 , 92,58%
Petr Hromada   – 462 minut / pr. 2,34 , 91,30%
Luboš Horčička –  60 minut / pr. 3,00 , 88,46%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 48
Počet vstřelených branek: 92
Počet inkasovaných branek: 84
Nejproduktivnější hráč: Ján Sýkora 26 (14+12)
Nejlepší střelec: Ján Sýkora – 14 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 16 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 83 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +11
Nejhorší hráč v bodování +/-: Dominik Boháč -11
Gólmani:
Matěj Machovský – 1688 minut / pr. 2,35 , 91,69%
Lukáš Mensator  –  304 minut / pr. 1,97 , 91,67%
Patrik Polívka  –   60 minut / pr. 4,00 , 84,00%



Výsledky posledních zápasů

HC Kometa Brno 4
HC Škoda Plzeň 2
(0:1, 1:0, 3:1)






Branky a nahrávky: 30. Kováčik (Honejsek, Hanzlík), 43. Vondráček (Dočekal, Zohorna), 55. Zohorna (Vondráček, Ptáček), 58. Vondráček (Zohorna, Hanzlík) – 9. Simon (Suchý, Pletka), 60. Balej (Jeřábek).
HC Škoda Plzeň: Machovský – Jeřábek, Pulpán, Moravčík, Mozík Boháč, Kubka, Pavlíček – Schleiss, Bližňák, Kratěna – Johnson, Lev, J. Sýkora – Pletka, Simon, Suchý – Beran, T. Sýkora, Balej.



PSG Zlín 2
HC Sparta Praha 6
(0:1, 2:2, 0:3)





Branky a nahrávky: 29. min Roman Vlach (Čajánek, Matějíček), 39. Kotvan (Holík, Jakub Svoboda) - 20. Klimek (Eminger, Polášek), 22. Rolinek (Pech, J. Mikuš), 34. Kumstát (Ďaloga), 52. Klimek (J. Hlinka, Eminger), 54. J. Hlinka (Švrček, Sabolič), 57. Polášek (Buchtele, Eminger).
PSG Zlín: Štůrala - Matějíček, Žižka, Marušák, Řezníček, Kotvan, Urbanec, O. Horák, Valenta - Jakub Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.