Ohlasy 35. kolo

Je dobře, že Zlín dokázal vždy rychle snížit, museli jsme hrát pořád naplno, prohlásil Simon

Plzeň - Škodovka nutně potřebovala po třech prohrách zabodovat. A to se jí podařilo, potřetí v sezóně dokázala porazit obhájce titulu ze Zlína. „Cítili jsme, že nám trochu teče do bot,“ přiznal po utkání tříbodový Dominik Simon silnou potřebu výhry za tři body.

Zápas začal pro domácí dobře. Zásluhou Jeřábka se Plzeň rychle dostala do vedení, jenže pak přišlo pětiminutové oslabení po vyloučení Berana. Zlín však své početní výhody při úterním podvečeru využívat nedokázal. Plzeň předvedla pravý opak. Sám Dominik Simon se dokázal prosadit dvakrát. Nejprve v ponechané výhodě, podruhé po krásné přesilovkové souhře s Jakubem Lvem. „Sebevědomí po hezké akci v přesilovce se zvedne, ale počítají se i ošklivé góly. Jsme hlavně rádi za využité přesilovky,“ nechce přeceňovat svoje střelecké úspěchy. „Cítili jsme, že nám po třech prohraných zápasech trochu teče do bot, že ten zápas nesmíme podcenit. To se povedlo, přistoupili jsme k tomu zodpovědně a nakonec jsme vyhráli. I když pár zbytečných chyb jsme udělali,“ zhodnotil raději než svoje úspěchy výsledek celého týmu.

Plzeň vedla 2:0, Zlín dokázal rychle snížit. Když se domácí dostali opět do dvoubrankového vedení, Zlín opět odpověděl. „Rychlé snižování bylo samozřejmě nepříjemné, ale vrátilo nás to zpátky na zem,“ přiznal Simon. „Možná nám to i pomohlo a donutilo, abychom udrželi dobrý výkon a hráli až do konce,“ pokračovala plzeňská devadesát jednička. Dva góly ve druhé třetině byly ze strany Zlína vše. Plzeň se trefila celkem pětkrát a mohla slavit vítězství.

Třetí třetina už se nesla hlavně ve znamení strkanic. „Oni už pak prohru úplně neunášeli, bylo vidět, že chtějí provokovat, že se chtějí poprat nebo něco. Brali jsme je s nadhledem.,“ mávl Simon rukou nad výkonem ševců ve třetí třetině. „Jenom Honza Schleiss je takový raplík, tak se popral,“ smál se na účet spoluhráče. „Aspoň že tu bitku vyhrál,“ připomněl, že domácí útočník skolil svého soka k ledu.

Příjemný pocit si z utkání odnesl i bek Branislav Kubka. Konečně ukončil své dlouhé čekání na gól. Dokázal se prosadit jako poslední z plzeňských hráčů a upravil skóre na konečných 5:2. Svůj první gól nejen v plzeňském dresu ale i v české extralize vstřelil v ponechané výhodě střelou na vzdálenější tyč. „Ani jsem tomu nevěřil, že jsem ten gól dal. Hrozně se mi ulevilo,“ usmíval se šťastný střelec po utkání. „Chtěl jsem někomu nahrát, ale nikoho jsem neviděl, tak jsem si sám řekl, že to zkusím. Musím se přiznat, že jsem měl přivřené oči, úplně jsem si nevěřil,“ popisoval celou situaci ze svého úhlu pohledu. Kromě radosti z gólu měl samozřejmě radost z vítězství. „Zlín nám prostě sedí. Zápasy před tím nám nešla oslabení, dostávali jsme nešťastné góly. Dneska se nám to povedlo,“ zakončil bek, který v Plzni nastupuje s číslem osm.