Ohlasy 37. kolo

Nedá se vyhrávat na jediný gól, ví Jan Schleiss

Plzeň - Škodovka dlouhou dobu vedla proti olomoucké Moře o jednu branku, ale nakonec se jí nepovedlo těsný náskok udržet až do konce. Utkání dospělo poté až do samostatných nájezdů, ve kterých se již usmálo štěstí na domácí tým. Indiány přesto musí ztráta jednoho bodu určitě mrzet, zvláště vzhledem k velkému množství neproměněných šancí, několikrát zkazila Plzeňským radost i branková konstrukce. „Cinkalo nám to i na střídačce, kolik jich bylo," přiznal po zápase Jan Schleiss.

Indiáni hned od začátku vletěli na svého soupeře. Do vedení se ale Škodovka dostala až těsně před odchodem do šaten, kdy Jakub Lev našel přesným pasem rozjetého Jan Schleisse, který v rychlosti překonal olomouckého brankáře Trvaje, jenž byl po celý zápas stěžejním mužem Kohoutů. „Viděl jsem mezeru mezi jeho betony a snažil se ji trefit. Naštěstí to vyšlo,“ popisoval branku mladý plzeňský útočník.

Již během první části měla Plzeň k dispozici několik přesilových her. Západočeši sice dokázali rozpoutat pořádný závar před olomouckou klecí, branku se jim nicméně v přesilovce po celé utkání vstřelit nepodařilo. „Měli jsme hodně přesilovek, které jsme nevyužili. To byl asi největší bolehlav zápasu proti Olomouci," mrzely neproměněné početní výhody obránce Jakuba Jeřábka.

Nejvytíženější hráč indiánů v utkání se rovněž snažil najít důvody, proč se jeho týmu v přesilovkách nedařilo podle představ. „Měli bychom se v nich převážně rychleji rozhodovat, co uděláme, abysme dokázali otevřít prostor pro střelbu. Musíme rovněž dostávat více puky do brankoviště, kde jsme pak nejvíce nebezpeční," vysvětloval druhý nejproduktivnější bek Západočechů.

Plzeňští hokejisté měli ve zbývajících dvou periodách základní hrací doby dostatek šancí na to, aby navýšili své těsné vedení. Zahazovali ale jednu šanci na druhou, a tak přišel trest v podobě vyrovnání Olomouce zásluhou zkušeného Pavla Patery. „Zahozené šance nás mrzí. Musíme to ale nadále i v dalších utkáních zkoušet a snažit se, aby ty střely byly co nejpřesnější. Snad se k nám příště zase přikloní štěstí, když teď to bylo naopak," věří Jan Schleiss.

O vítězi utkání musely nakonec po bezgólovém prodloužení rozhodnout až samostatné nájezdy. Matěj Machovský v nich nepustil za svá záda ani jeden kotouč, plzeňští útočníci Nicholas Johnson a Jan Schleiss naopak v dovednostní soutěži uspěli a vystřelili svému mužstvu cenný druhý bod.„Samozřejmě, že ze začátku chvíli mrzel ztracený bod. Nedá se ale vyhrávat na jediný gól. Přesto je ale potřeba, abychom pokorně sbírali každý bod, protože v tabulce je to okolo nás velmi natřískaný," dodal na závěr plzeňský forward.