Preview 40. kolo

Cílová rovinka základní části je tu - přijíždí Sparta!

Ten hokejový čas tak letí! Už máme za sebou kompletní tři čtvrtiny základní části a zápasem se Spartou indiáni otevřou tu závěrečnou čtvrtou. Těžko bychom hledali prestižnějšího soupeře, se kterým posledních třináct duelů nakousnout. Podaří se indiánům vyrovnat nelichotivou letošní bilanci (1:2) za podpory svých fanoušků? Buďte u toho i vy!

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

ČEZ Aréna, Plzeň
23. ledna 2015
40. kolo hokejové Tipsport extraligy

HC Sparta Praha

Pražský klub se aktuálně vyhřívá na třetí pozici extraligové tabulky se ztrátou 18 bodů na první Oceláře a náskokem 13 bodů na sedmou Plzeň, která má aktuálně 58 bodů. Sparťané se pyšní parádními smrtícími přesilovkami, jež drží s úspěšností využití téměř na 23 % (22,82 %). Tím bude souboj s Plzní pikantní - nejlepší tým v početních výhodách proti nejlepšímu v bránění oslabení. Indiánům i nadále patří top pozice v tomto hodnocení (88,34 % soupeřových přesilovek Škoda - stále nejvylučovanější tým - ubránila bez ztráty kytičky, navíc vstřelila už 8 branek v oslabení). Sparta je v tomto hodnocení až na 11. místě (81,22 % ubráněných oslabení). V brance kraluje spolehlivý Filip Novotný s úspěšností zákroků 91,55 %.

Jaroslav Hlinka

Rovnou navažme na předchozí odstavec. V individuálních statistikách bývá nejvyhledávanějším měřítkem produktivita jednotlivých hráčů. Kabině Sparty nejen v tomto směru vládne Jaroslav Hlinka, který drží průměr více než bodu na zápas, a díky tomu je i třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže - v 36 zápasech nasbíral 39 bodů za 13 branek a 26 nahrávek. A navíc...

Ryan Hollweg

Z plzeňského mužstva asi nenajdeme lepší pokračování na předchozí část. Všichni si vzpomínáme na události úvodního kola letošního ročníku, ale pojďme si připomenout, z plzeňského pohledu, veselejší momenty...

Vzájemné zápasy v sezóně 2014/2015

Skóre je zatím 2:1 pro Spartu. Ta v již vzpomínaném prvním kole dokázala odpovědět na plzeňský vedoucí gól z hole Tomáše Sýkory a vyhrát 3:1. V odvetném utkání na plzeňském ledě si Pražané počínali suverénněji a zvítězili 5:2 (branky Škody vsítili mladíci Kubalík a Mozík). Indiánům se ale podařila odplata – výsledkově pokazili Spartě oslavy 111. výročí od založení klubu a bodově vyloupili Prahu 4:3 (branky Plzně: Indrák, Lev, Pulpán a Ján Sýkora), na což Pražané jistě ještě nezapomněli.

Z plzeňské kabiny

V kabině Škody najdeme několik indiánů, kteří jsou minulostí spjatí se Spartou. Asistent hlavního kouče Ladislav Čihák v Holešovicích trenérsky vyrůstal, kapitán Ondřej Kratěna strávil v rudém dresu předlouhých 11 sezón, v mládežnických výběrech Sparty zářil Dominik Simon a ve svém předchozím a jediném extraligovém angažmá za Pražany bojoval Mário Bližňák.

”Při pohledu na tabulku a postavení Sparty v ní je jasné, že nás čeká obtížný soupeř. Ne nadarmo jsou v první trojce. Věřím, že s podporou skvělých fanoušků doma body vybojujeme. Záleží na nás, co Spartě na našem vlastním ledě dovolíme,” hlásí před utkáním slovenský rychlík. A co prozradil dalšího? Odpovědi najdete v našem videu!

Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 5
HC Vítkovice Steel 4
(1:0, 4:3, 0:1)






Branky a nahrávky: 4. J. Sýkora (Kadlec, Jeřábek), 22. Simon (J. Sýkora), 24. Jeřábek, 24. Mozík (Jeřábek), 35. Johnson (J. Sýkora, Kubka) – 25. Němec (Burger), 29. Hlinka (Szturc), 35. Svačina (Dlapa), 49. Svačina (Roman).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka – Johnson, Simon, J. Sýkora – Pletka, Bližňák, Kratěna "C" – Schleiss, Lev, Indrák – Hollweg, T. Sýkora, Balej.
HC Oceláři Třinec 5
HC Sparta Praha 4
(0:1, 1:2, 4:1)





Branky a nahrávky: 35. Adamský (Nosek, Plíhal), 42. Kreps (Orsava, Klesla), 42. Adamský (Dravecký, Hrabal), 49. Orsava (Klesla, Hrabal), 57. Dravecký (Polanský) – 2. Réway (Hlinka), 30. Procházka (Barinka), 30. Réway (Klimek), 53. Polášek (Réway, Hlinka).
HC Sparta Praha: Novotný – Eminger, Polášek, Ďaloga, Mikuš, Švrček, Barinka (A), Piskáček – Réway, Hlinka (A), Klimek – Kumstát, Černoch, Rolinek (C) – Forman, Buchtele, Sabolič – Procházka, Volek, Dvořáček – Novák.