Ohlasy 40. kolo

Konec byl prostě špatný, řekl k těsné prohře Kratěna

Plzeň – Šlágr kola na úvod poslední čtvrtiny základní části viděla plzeňská ČEZ Aréna. Na horký plzeňský led dorazila pražská Sparta, aktuálně třetí tým tabulky. Plzeň bojuje o přímý postup do play-off, potřebuje tedy nasbírat v posledních zápasech co nejvíce bodů. Bohužel právě v utkání se Spartou je ztratila těsně před koncem. „Jsem hrozně zklamaný,“ hlesl po zápase kapitán Ondřej Kratěna

Utkání Plzně se Spartou už neslo spíše parametry zápasu play-off. Bojovalo se o každý metr ledu, kdo čekal ofenzivní hody, byl hodně zklamaný. Zápasu dominovaly obrany a gólmani. Skóre otevřel ve 36. minutě Hlinka, za Plzeň vyrovnával v 50. minutě Lev. Když už to vypadalo, že každý tým pobere bod a o druhý se poperou v nastaveném čase, když minutu a půl před koncem udělala Plzeň drobnou chybu v obraně a ta byla potrestána. „Dostat takhle hloupý gól před koncem… To je naše obrovská chyba. Jsem strašně zklamaný,“ řek po utkání Ondřej Kratěna. „Špatně jsme si rozebrali hráče, byli jsme dva u jednoho, sjel nám tam obránce a byl tam úplně sám,“ popisoval rozhodující situaci kapitán Západočechů.

Přitom začátek vypadal pro domácí slibně. Hned v úvodu hráli několik přesilovek, celkem si jich za celý zápas zahrála Škodovka pět. Chyběla ale častější střelba. To potvrdil i Kratěna. „Měli jsme sice puk na hokejkách, ale do pořádných šancí jsme se nedostali. Naopak. V první třetině měla Sparta šanci a jela trestné střílení,“ okomentoval útočník s číslem 22 početní výhody domácích.

Hokej už měl spíše parametry play-off. „Obě mužstva chtěla hrát hokej, bylo to znát,“ pochválil Kratěna úroveň předvedené hry. „Nebáli jsme se hrát, celou dobu jsme hráli, co jsme chtěli. Ale tn konec byl prostě špatný,“ vyčítal Kratěna chybu, která připravila domácí o všechny body. „Zítra ale už musíme přijít na trénink s čistou hlavou a připravit se na Litvínov,“ připomněl Kratěna, že Plzeň čeká utkání s pro změnu druhým týmem tabulky.

Stejně jako Ondřeje Kratěnu, mrzela prohra i Jakuba Lva. Tomu se povedlo v padesáté minutě vyrovnat a vše vypadalo pro domácí dobře. Jenže bylo to nakonec jinak. „Dostali jsme gól těsně před koncem, když se nám konečně povedlo vyrovnat,“ smutnil Lev. Při jeho vyrovnávací střele stálo při domácích štěstí. Puk si srazili do branky nakonec sparťanští obránci. „Všiml jsem si, že gólman vyjel, snažil jsem se prostě puk dostat do skrumáže v brankovišti. Ani nevím, kdo z nich si to tam srazil,“ popsal Lev gól, který vykřesal naději, nakonec ale úspěch nepřinesl.