Preview 44. kolo

Před pauzou o šest bodů s Bruslaři!

Plzeň – Do reprezentační pauzy chybí indiánům odehrát již pouze jediné utkání – představí se na ledě Mladé Boleslavi!


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
1. února 2015
44. kolo hokejové Tipsport extraligy

Po čtyřech letech mezi hokejovou smetánkou opustili Bruslaři na dvě sezóny extraligu. Nyní jsou zpátky a my si připomeneme sezónu 2001/12. V té ve vzájemných duelech vždy uspěl domácí tým, celkově byli přeci jenom o chloupek lepší indiáni, když dokázali uloupit u soupeře alespoň jeden bodík. Letos jsou na tom zatím lépe Západočeši. Ti sice v přípravě padli ve městě automobilů bez vstřelené branky, ale v extralize následně zvládli domácí duel bez vážnějších problémů 6:1 a uspěli i na ledě soupeře – 2:1. Hattrick zkompletovali o vánočních svátcích, když svého soka zlomili opět v poměru 6:1. Jaký zápas nás čeká nyní?

Změny v kádru

Jak už to tak u extraligových nováčků bývá, kádr Bruslařů zažil doslova zemětřesení. Nejzajímavější je asi odchod plzeňského odchovance Romana Willa do Colorada Avalanche. Tým opustili i Aleš Padělek, Tomáš Nouza, Erik Melanž, Marek Loskot, Tomáš Protivný, David Pojkar, Roman Němeček, Tomáš Jiránek, Tomáš Demel a Lukáš Bohunický, Martin Koudelka navíc ukončil hráčskou kariéru. Celek trenérů Františka Výborného a Mariana Jelínka naopak posílil o Luku Vidmara, Davida Ditricha, Davida Květoně, Mitju Robara, Dominika Pacovského, Petera Trška, Michala Bártu, Matěje Stříteského, Romana Čermáka, Jiřího Kučného, Milana Hrušku a Tomáše Hyku. V průběh sezóny pak tým opustil Valent, jenž zamířil na Slovensko a Květoň s Tomanem, kteří jsou již Piráty. David Rittich s Romanem Čermákem si vyřídili střídavé starty v Jihlavě. Naopak dorazil Roman Málek z Vítkovic, Marek Trončinský z Třince, Martin Růžička z Pardubic, Pavel Kašpařík z Plzně, Václav Kočí z Pardubic a Jan Holub ze Slavie.

Dosavadní výsledky

Nováček v hokejové smetánce začal extraligu na výbornou, když úřadujícímu mistrovi ze Zlína nasázel na jeho ledě bůra. Doma sice Středočeši nestačili s Pardubicemi, ale vše odčinili dobytím Sparty. Celkem v první čtvrtině vybojovala Mladá Boleslav pěkných osmnáct bodů, z toho doma pouze pět. Na chlup stejně skončila i druhá porce třinácti utkání, jenže zle nevyšla čtvrtina základní části číslo tři. Hráči z města automobilů vybojovali pouze tři čistá vítězství - s Libercem, Slavií a Karlovými Vary a k tomu přidali bod s Litvínovem a Brnem. Aktuálně desátý tým ale již opět zařadil správnou rychlost, když v poslední části zatím zdolal Zlín, Spartu a vyraboval Pardubice. V posledním kole však narazil na ledě druhého Litvínova. Mladá Boleslav má aktuálně tříbodový náskok na jedenáctý Liberec a mrzet jí můžou hlavně boje o bonusový bod z prodloužení či nájezdů, protože zatím ve všech osmi případech selhala.

Pojeďte za indiány!

Fanoušci indiánů pořádají organizovaný výjezd na utkání HC Škody Plzeň na mladoboleslavském ledě v neděli 1.2.2015. Odjezd autobusu od ČEZ Arény je naplánován na 14,00, sraz o patnáct minut dříve. Všichni, kdo byste měli čas a chuť vyrazit, se hlaste u Zdeňka "Pitralona" Pavla na telefonním čísle +420 606 594 326. Všichni účastníci zájezdu budou mít zajištěnou vstupenku na utkání, návrat je plánován na 22,30 hod.

Z plzeňské kabiny

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


BK Mladá Boleslav:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 56
Počet vstřelených branek: 127
Počet inkasovaných branek: 144
Nejproduktivnější hráč: David Výborný 35 (10+25)
Nejlepší střelec: Výborný, Klimenta, Broš - 10 branek
Nejlepší nahrávač: David Výborný - 25 asistencí
Nejtrestanější hráč: Boris Žabka - 70 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Hyka +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Matěj Stříteský -13
Gólmani:
David Rittich  – 1218 minut / pr. 3,15 , 89,17%
Martin Růžička –  897 minut / pr. 3,14 , 89,46%
Roman Málek    –  224 minut / pr. 2,68 , 91,15%
Michal Valent  –  186 minut / pr. 3,23 , 89,13%
Jan Růžička    –   95 minut / pr. 5,05 , 84,31%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 64
Počet vstřelených branek: 119
Počet inkasovaných branek: 107
Nejproduktivnější hráč: Ján Sýkora 37 (19+18)
Nejlepší střelec: Ján Sýkora – 19 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 24 asistencí
Nejtrestanější hráč: Vojtěch Mozík – 90 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Nicholas Johnson +10
Nejhorší hráč v bodování +/-: Dominik Boháč -11
Gólmani:
Matěj Machovský – 2176 minut / pr. 2,32 , 91,84%
Lukáš Mensator  –  364 minut / pr. 2,31 , 90,91%
Patrik Polívka  –   60 minut / pr. 4,00 , 84,00%



Výsledky posledních zápasů

HC Verva Litvínov 3
BK Mladá Boleslav 1
(1:0, 2:0, 0:1)






Branky a nahrávky: 4. Lukeš (Kubát, Jánský), 25. Lukeš (Jánský, Pavlík), 29. Ručinský (Petružálek) – 50. Trška.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Hruška, Ovčačík, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška – Látal, Broš, Pabiška – Jarůšek, Výborný, Bárta – Mikulík, Kašpařík, Volf – Hyka, Musil, Lenc.



HC Škoda Plzeň 5
HC Slavia Praha 3
(1:1, 3:2, 1:0)





Branky a nahrávky: 7. J. Sýkora (Schleiss, Jeřábek), 24. J. Sýkora (Johnson, Pulpán), 38. Johnson (Jeřábek), 39. Lev (Kubka), 59. J. Sýkora – 12. Bednář (Šenkeřík, Sklenář), 35. Bednář (Vlasák), 37. Doležal (Šenkeřík, Stránský).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Johnson, Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Kratěna "C" – Kubalík, Lev, Indrák – Hollweg, T. Sýkora, Balej – Beran.