Ohlasy 44. kolo

Bohužel nám to ve třetí třetině frnklo, lituje Jan Schleiss

Mladá Boleslav – Šest inkasovaných gólů = nula bodů. Rovnice, která se dá použít k utkání v Mladé Boleslavi, jež se indiánům vůbec nevydařilo. Poslední zápas před reprezentační přestávkou se přitom dlouho nevyvíjel úplně špatně, pokažená třetí třetina ale zbavila Plzeň naděje na bodový zisk.

Duel před reprezentační přestávkou, která bude poslední šancí si uprostřed rozehrané sezony odpočinout, sehráli indiáni na ledě bruslařského klubu v Mladé Boleslavi. Úplný začátek modrobílým nevyšel, ještě v první části se ale škodováci dostali do vedení. „Bylo to něco podobného jako ten minulý zápas tady. Ten jsme museli taky otáčet. Dneska bylo naše štěstí, že po druhé třetině to bylo 3:3, ale ve třetí třetině nám to frnklo. Při takové atmosféře se to špatně dohání,“ hodnotí porážku autor jedné ze tří branek Plzně Jan Schleiss.

Po druhé třetině svítil na ukazateli skóre stav 3:3 díky vyrovnání Jakuba Jeřábka v poslední minutě druhé třetiny, ale pět minut poslední části rozhodlo. „Dali dva rychlé góly, čímž nám odskočili a dostali nás zároveň pod velký tlak. Pak už je hnali i diváci. Šli jsme do té poslední části s cílem urvat nějaké body, ale nepovedlo se to,“ smutnil plzeňský útočník.

Utkání v Mladé Boleslavi bylo důležité zejména kvůli boji o příčky zaručující účast ve vyřazovacích bojích. "Zase se to srovnalo do těch kolejí, kde to bylo po Litvínovu. Sice jsme teď nějaké body nahonili, ale jsme tam zase zpátky. Je to škoda. Teď to bude důležitých osm zápasů,“ říká mladý forvard.

Jan Schleiss se v letošní sezóně zlepšuje každým zápasem, ty proti Mladé Boleslavi mu to navíc zřejmě sedí. Plzeňský útočník však už myslí na závěr sezóny. Co v něm bude rozhodující? „Bude důležité si za tím jít, snažit se urvat každý bod, rozhodovat bude i komu se přikloní štěstí,“ myslí si.

Po 44. kolech jsou hráči Plzně na sedmém místě s minimální náskokem na další týmy. „Předkolo nepředkolo, my se na to nesmíme koukat, ale musíme chtít urvat každý zápas. Na konci pak můžeme řešit co bude, ale abychom koukali na jakém místě tabulky budeme, to nejde,“ říká k závěru sezóny Schleiss.