Ohlasy 46.kolo

Dominik Simon: Musíme do toho dát všechno, pak máme šanci

Hradec Králové - Další utkání bez bodového zisku museli skousnout plzeňští hokejisté v Tipsport extralize. Po dobře rozehraném úvodu nakonec utkání v Hradci ztratili ve druhé třetině. K nejlepším hráčům opět patřil Dominik Simon, ale ani jeho snaha na bodový zisk nestačila.

Další důležitý zápas odehráli indiáni na ledě hradeckého Mountfieldu a utkání nezačalo vůbec špatně. V první třetině se dostali hráči Plzně do vedení zásluhou parádního průniku kapitána Ondřeje Kratěny, ale ve druhé třetině přišel zkrat. „První třetina byla dobrá, tam jsme pár dobrých akcí měli, dali jsme i gól, třetí taky nebyla úplně špatná, ale nemůže se nám prostě stát, že dvacet minut vypneme,“ hodnotí utkáni Dominik Simon.

Druhá dvacetiminutovka byla v podání plzeňského týmu špatná. „Druhá třetina dnes rozhodla zápas, hráli jsme jí hrozně, ale i naše přesilovky, kde jsme měli řadu šancí hlavně za stavu 1:0 pro nás. Bohužel jsme si to pokazili sami,“ lamentuje plzeňský útočník.

Utkání v Hradci přineslo plzeňskému týmu zajímavé šance v první i třetí třetině. Na konci se pak dostali Škodováci i k powerplay, ale výsledek toto snažení nemělo. „Je to problém nás útočníků, že nedáváme góly, prostě jeden gól je málo,“ pálí bez váhání.

Oproti utkání s Třincem se nemohl tým spolehnout ani na dobře sehrané přesilovky „Jsem z toho zklamaný, nevím čím si to vysvětlit, že jeden zápas nám to v přesilovkách jde výborně a druhý zápas to je hrůza,“ přemýšlí nahlas.

Do konce základní části schází už jen šest utkání a náskok na jedenáctý Liberec je po utkání v Hradci jen pět bodů! „Musíme do toho dát prostě všechno a vyhrát. Jestli si nechceme sezónu podělat, tak se musíme vzpamatovat,“ dodává Dominik Simon.