Ohlasy 49.kolo

Kdybychom hráli šedesát minut, dopadlo by to jinak, litoval Dominik Simon

Po výhře ve Zlíně chtěla Plzeň navázat na dobrý výkon v domácím utkání s Libercem. V případě tří bodové výhry si mohla zajistit postup alespoň do předkola. To se bohužel nepodařilo a indiáni tak musí i nadále bojovat, aby nakonec neskončili mimo postupovou desítku. Plzni k výhře nepomohlo ani vedení 2:0, později ani 3:1. Nakonec prohrála 3:4 po prodloužení. „Kdybychom hráli celých šedesát minut, mohlo to dopadnout jinak,“ litoval Dominik Simon, jenž vstřelil třetí plzeňský gól.

Dominik Simon

Plzeň začala důležité utkání naprosto výborně. V deváté minutě vedla pro brankách Johnsona a Bližňáka 2:0. Liberec ale dokázal ještě před koncem první dvacetiminutovky snížit. „Začátek zápasu se nám povedl, pak jsme ale začali hrát lehkovážně. Často to tak chodí, že dáte góly a uspokojíte se. Ale ty góly chce dát každý, bez nich se nedá vyhrát vůbec,“ hledal Dominik Simon příčiny nedělního nezdaru. „Dostali jsme hloupé góly, hlavně ten druhý je nakopl,“ popisoval Simon.

Indiány ztráta dvou bodů hodně mrzela. Vzhledem k ostatním výsledkům mohla Škoda dnes postoupit na šesté místo. Takhle je Plzeň osmá a na jedenácté místo má náskok pěti bodů. „Kdybychom hráli celých šedesát minut, mohlo to dopadnout jinak. Oni hráli sice výborně, ale my jsme je do tlaku pouštěli i našimi chybami,“ zakončil smutné hodnocení útočník Dominik Simon.

Ondřej Kratěna

Mnohem víc na sobě nechal naštvanost znát Ondřej Kratěna. „Nezasloužili jsme si vyhrát. Z celého utkání jsme odehráli dobře prvních deset minut. Sami jsme si to pokazili, všechno bylo špatně. Úterní zápas musíme odehrát jinak,“ rozčiloval se kapitán Škodovky. Plzeň dlouho, až do padesáté minuty držela těsné vedení. „To ale jenom díky Matějovi v brance. Nebýt jeho bylo po zápase mnohem dřív,“ přiznal největší zásluhu za bod gólmanovi Machovskému.

Plzeň čekají ještě tři zápasy. Hraje se o dvanáct bodů, může skončit od šestého do jedenáctého místo. „Každý bod se počítá, na konci se všechny sečtou a uvidíme,“ říká Ondřej Kratěna. „Musíme se vrátit k poctivému hokeji, jaký jsme hráli v předchozích zápasech. I na ten dnešní jsme se měli připravit a hrát líp. Ale neudělali jsme to,“ zakončil zkušený útočník.