Ohlasy 50. kolo

Dva body musíme brát, říká o zápase v Olomouci Vojtěch Mozík

Olomouc – Hokejisté Škody Plzeň si v 50. kole připsali důležité dva body na ledě Olomouce. Nováček letošního ročníku dvakrát v utkání vedl, ale Plzni se podařilo dvakrát vyrovnat a poslat utkání alespoň do prodloužení. Důležitý druhý vyrovnávací gól dal obránce Vojtěch Mozík.

Hráči Plzně na svůj předposlední venkovní zápas v základní části Tipsport extraligy jeli do Olomouce. Plzeň v utkání dvakrát prohrávala, ale nakonec utkání dotáhla do vítězství po samostatných nájezdech. „Po vývoji utkání musíme ty dva body brát všemi deseti. Nebyl to výkon, jaký bychom si představovali, takže ty dva body jsou úspěch,“ hodnotí utkání obránce Vojtěch Mozík.

Plzeňský obránce zařídil vyrovnání na 2:2, když dostal spoustu prostoru a dobrou přihrávku od Dominika Simona. „Vypadalo to, že pojede sám, ale já jsem si na něj zařval a dal mi to výborně do hokejky. Já jsem to naštěstí trefil,“ říká ke svému zásahu.

Plzeň díky trefám Simona a Kratěny nakonec ukořistila bod navíc v nájezdech, ale v prodloužení měla Olomouc řadu šancí, které pokryl Matěj Machovský. „V prodloužení a nejen v něm nás podržel Machy, to je bez debat. Chytil tam spoustu tutovek a musíme mu děkovat,“ chválí svého spoluhráče Mozík.

„Olomouc sice prohrála spoustu zápasů v řadě, myslím, že třináct, ale nehrají vůbec špatně. Za ty dva body můžeme být rádi. Je to tam hrozně našlapané, ale výsledky nám relativně přejí, takže bychom to měli mít stále ve svých rukou. Důležité bude ještě urvat nějaké body v těch posledních dvou zápasech,“ pokračuje Mozík.

Do konce základní části tak schází domácí zápas s Pardubicemi a utkání ve Vítkovicích. „S Pardubicemi musíme vyhrát, je to klíčový zápas. Sice jsme si to říkali i s Libercem, ale teď by nás výhra dostala alespoň do toho předkola, v opačném případě můžeme mít problém. Kdybychom vyhráli oba zápasy a pomohli nám soupeři, tak se třeba můžeme dostat ještě do té šestky,“ přemýšlí.

Jeli jsme vyhrát a to se povedlo, říká MATĚJ MACHOVSKÝ