Ohlasy 51. kolo

Do play-off chceme postoupit přímo, velí do boje Mário Bližňák

Plzeň – Další důležité utkání mají za sebou plzeňští hokejisté. Přímý souboj o tabulkové umístění se odehrál mezi Plzní a Pardubicemi. Po velmi napínavém utkání, kterému nechybělo nic z toho, co hokej může nabídnout, se nakonec domácí radovali z výhry 2:1 v prodloužení. Oběma góly se o ní zasloužil Mário Bližňák. „O šestku se ještě popereme,“ hlásí slovenský forvard.

Plzeň nastoupila na Pardubice zostra. Od začátku svého soka nešetřila, zasypala ho střelami. V 11. minutě se dokonce domácí dostali zásluhou Bližňáka do vedení. Celkem vyslali Plzeňští na pardubického gólmana 56 střel. Z nich dokázali vstřelit jen dva góly. „Jejich brankář chytal velmi dobře. Ale dva body jsou u nás, to je důležité,“ pochválil Bližňák Roberta Kristana, který zhatil obrovské množství plzeňských šancí. „Mohli jsme rozhodnout už dřív, ale chtěli jsme vyhrát alespoň v prodloužení. Pořád jsme ve hře o šestku,“ těší hráče s číslem 55, že Plzeň stále může postoupit přímo do vyřazovacích bojů.

V tom, zda bude Plzeň v předkole nebo na šestém místě spatřuje slovenský útočník velký rozdíl. „Je to prostě přímý postup do play-off. Navíc bychom hráli se třetím, měli bychom stejnou výchozí pozici, oba týmy by si mohly odpočinout. Navíc trochu delší pauza by se hodila, nějací kluci by mohli doléčit i bolístky,“ popisuje výhody přímého postupu Mário Bližňák.

Plzeň postoupí ze šestého místa za předpokladu, že vyhraje ve Vítkovicích za tři body a Zlín podlehne Slavii, aniž by získal bod. „Do Vítkovic jedeme jednoznačně pro výhru. Nic víc udělat nemůžeme,“ věří Bližňák.