Byl to čistý hit, řekl o Hollwegově zákroku Cetkovský

Plzeň - Hodně diskusí vzbudil zákrok Ryana Hollwega na Jiřího Cetkovského, který byl oceněn trestem do konce zápasu. Na Twitteru se k němu vyjádřili i oba aktéři a pardubický útočník uznal, že šlo v tomto případě o čistý hit.

Nejdiskutovanějším momentem pátečního zápasu tradičních soupeřů byl zcela jistě hit Ryana Hollwega ze druhé třetiny. Plzeňský útočník doslova "uzemnil" Jiřího Cetkovského, který střet odnesl otřesem mozku. Rozhodčí nakonec zákrok potrestali vyloučením Hollwega do konce zápasu. Jak celou situaci viděl, nebo spíš neviděl, pardubický chasník?

Jiří Cetkovský se v sobotu k incidentu sám vyjádřil, když na Twitteru Ryanovi vzkázal, že i podle něj šlo o čistý hit. "Ahoj Ryane, byl to čistý hit. Mám asi otřes mozku, ale máš moji podporu. Byla to moje chyba, good job," vzkázal svému sokovi.

Plzeňský útočník odpověděl, že doufá, že se Cetkovský dá brzy dohromady, a že neměl v úmyslu jej zranit. V druhém tweetu navíc svému soupeři popřál hodně štěstí v play-off a dokonce jej pozval na pivo.


Co napsali ostatní


K zákroku a následnému rozhodnutí se nejen na Twitteru vyjádřilo mnoho novinářů i hokejových fanoušků. Zde přinášíme výběr toho nejzajímavějšího.

Jestli na pivo oba borci nakonec zajdou, to nevíme, chvíli po střetu to ale vypadalo, že pardubický útočník na nějaké pivo pomyšlení rozhodně nemá. My se každopádně připojujeme k Ryanovi s přáním, aby se dal Jiří Cetkovský co nejdříve do pořádku!