Preview 1. a 2. zápas předkola

Indiáni se vydávají na cestu play-off!

Plzeň – A je to opět tady, indiáni! Západočeši se po osmé v řadě kvalifikovali do play-off, soupeřem jim nyní bude v předkole nováček ve vyřazovacích bojích – celek BK Mladá Boleslav!



HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

Home Monitoring Aréna, Plzeň
4. a 5. března 2015
1. a 2. zápas předkola play-off


Po čtyřech letech mezi hokejovou smetánkou opustili Bruslaři na dvě sezóny extraligu. Nyní jsou zpátky a my si připomeneme sezónu 2001/12. V té ve vzájemných duelech vždy uspěl domácí tým, celkově byli přeci jenom o chloupek lepší indiáni, když dokázali uloupit u soupeře alespoň jeden bodík. Letos jsou na tom zatím lépe Západočeši. Ti sice v přípravě padli ve městě automobilů bez vstřelené branky, ale v extralize následně zvládli domácí duel bez vážnějších problémů 6:1 a uspěli i na ledě soupeře – 2:1. Hattrick zkompletovali o vánočních svátcích, když svého soka zlomili opět v poměru 6:1. Poslední vzájemný duel ale již vyzněl lépe pro Středočechy. Po vyrovnaných dvou třetinách totiž domácí nastříleli tři branky a rozhodli tak o zisku všech bodů pro sebe po výsledku 6:3.

Změny v kádru

Jak už to tak u extraligových nováčků bývá, kádr Bruslařů zažil doslova zemětřesení. Nejzajímavější je asi odchod plzeňského odchovance Romana Willa do Colorada Avalanche. Tým opustili i Aleš Padělek, Tomáš Nouza, Erik Melanž, Marek Loskot, Tomáš Protivný, David Pojkar, Roman Němeček, Tomáš Jiránek, Tomáš Demel a Lukáš Bohunický, Martin Koudelka navíc ukončil hráčskou kariéru. Celek trenérů Františka Výborného a Mariana Jelínka naopak posílil o Luku Vidmara, Davida Ditricha, Davida Květoně, Mitju Robara, Dominika Pacovského, Petera Trška, Michala Bártu, Matěje Stříteského, Romana Čermáka, Jiřího Kučného, Milana Hrušku a Tomáše Hyku. V průběh sezóny pak tým opustil Valent, jenž zamířil na Slovensko a Květoň s Tomanem, kteří jsou již Piráty. David Rittich s Romanem Čermákem si vyřídili střídavé starty v Jihlavě. Naopak dorazil Roman Málek z Vítkovic, Marek Trončinský z Třince, Martin Růžička z Pardubic, Pavel Kašpařík z Plzně, Václav Kočí z Pardubic a Jan Holub ze Slavie.

Pod pokličkou Bruslařů

Mladá Boleslav se do svého historicky prvního play-off probojovala hlavně díky skvělé sérii, kterou nastartovala v polovině ledna a skončila více než měsíc poté. Během ní stihli Bruslaři vybojovat z jedenácti utkání sedmadvacet bodů, podlehli pouze v Litvínově a doma s Hradcem, uspěli například s bůrem na ledě Lída z Třince. Hráče pak ani nemusel mrzet fakt, že poslední tři duely základní části prohráli.
Klubu hodně pomohl nejproduktivnější hráč, třicetiletý Tomáš Klimenta, jenž nasbíral stejně bodů jako plzeňský Ján Sýkora – 40. Mezi nahrávači se neztratil ani zkušený veterán David Výborný, jenž s osmadvaceti asistencemi obsadil páté až osmé místo v celé lize.
Indiáni si musejí dát pozor zejména na útok soupeře. Mladá Boleslav má totiž čtvrtý nejlepší v celé lize po Třinci, Litvínovu a Spartě a stejně tak i přesilové hry! A ani v oslabení si nevede špatně, úspěšnost ubráněných přesilových her je sedmá. Horší je to již s návštěvností. Průměr 3763 diváků na zápas je totiž hned po Karlových Varech nejhorší v celé lize.

Z plzeňské kabiny

Přijďte na osmifinále staršího dorostu!

Plzeňské naděje hrají shodou okolností také úvodní dva duely osmfinále proti Pardubicím ve středu a ve čtvrtek, zápasy začínají v 15:00 hodin na Malé hale. Fanoušci tak mají jedinečnou možnost se před vrcholem večera vždy přijít podívat na mládežnický hokej a povzbudit možné budoucí hvězdy, které si vaší podporu neméně zaslouží! Na utkání vás zve i trenér Petr Vojan: "Přijďte v co největším počtu podpořit i nás, protože i mládežnický hokej má své kouzlo, navíc se při našich zápasech můžete kvalitně rozehřát na večerní duely A–týmu!"

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


BK Mladá Boleslav:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 72
Počet vstřelených branek: 156
Počet inkasovaných branek: 164
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Klimenta 40 (14+26)
Nejlepší střelec: Tomáš Klimenta - 14 branek
Nejlepší nahrávač: David Výborný - 28 asistencí
Nejtrestanější hráč: Boris Žabka - 70 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Pavel Musil +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Mikulík, Pabiška, Kašpařík -13
Gólmani:
Martin Růžička – 1438 minut / pr. 2,80 , 90,15%
David Rittich  – 1218 minut / pr. 3,15 , 89,17%
Roman Málek    –  224 minut / pr. 2,68 , 91,15%
Michal Valent  –  186 minut / pr. 3,23 , 89,13%
Jan Růžička    –   95 minut / pr. 5,05 , 84,31%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 75
Počet vstřelených branek: 144
Počet inkasovaných branek: 133
Nejproduktivnější hráč: Ján Sýkora 40 (20+20)
Nejlepší střelec: Ján Sýkora – 20 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 25 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 112 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Nicholas Johnson +16
Nejhorší hráč v bodování +/-: Ryan Hollweg -12
Gólmani:
Matěj Machovský – 2678 minut / pr. 2,42 , 91,69%
Lukáš Mensator  –  415 minut / pr. 2,31 , 90,80%
Patrik Polívka  –   60 minut / pr. 4,00 , 84,00%

Výsledky posledních zápasů

HC Vítkovice Steel 3
HC Škoda Plzeň 2
(0:1, 2:0, 1:1)






Branky a nahrávky: 25. Čerešňák (Klok, Burger), 26. Svačina (Roman, Zíb), 59. Hlinka (Szturc) – 11. Jeřábek (Kubalík, Mozík), 56. Balej (Johnson).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) - Mozík, Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Moravčík, Boháč – Kratěna, Bližňák, Schleiss – J. Sýkora, Simon, Johnson – Balej, Lev, Kubalík – Hollweg, T. Sýkora, Culek – Beran.


Bílí Tygři Liberec 6
BK Mladá Boleslav 3
(1:1, 3:1, 2:1)





Branky a nahrávky: 17. Jelínek, 27. Bakoš (Derner), 28. Filippi (Jelínek, Vampola), 36. Plutnar (Vampola), 43. Bakoš (Filippi, Vlach) – 2. Pacovský, 23. Kočí (Trška, Kašpařík), 45. Klimenta (Látal), 59. Vlach (Jelínek).
BK Mladá Boleslav: M. Růžička – Kučný, Kočí, Robar, Vidmar, Trška, Holub, Čermák – Látal, Musil, Klimenta – Pacovský, Bárta, Lenc – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Jarůšek, Vrbata.