Preview 3. a 4. zápas předkola

Indiáni vyrážejí do Mladé Boleslavi! Vrátit se mohou s postupem i koncem sezóny

Plzeň – Předkolo play-off se po dvou odehraných duelech přesouvá do středních Čech a již nyní je jisté, že na dva zápasy. Oba celky si totiž připsaly jedno vítězství, napínavá série tak bude čítat minimálně čtyři duely.



BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
7. a 8. března 2015
3. a 4. zápas předkola play-off


Po čtyřech letech mezi hokejovou smetánkou opustili Bruslaři na dvě sezóny extraligu. Nyní jsou zpátky a my si připomeneme sezónu 2001/12. V té ve vzájemných duelech vždy uspěl domácí tým, celkově byli přeci jenom o chloupek lepší indiáni, když dokázali uloupit u soupeře alespoň jeden bodík. Letos jsou na tom zatím lépe Západočeši. Ti sice v přípravě padli ve městě automobilů bez vstřelené branky, ale v extralize následně zvládli domácí duel bez vážnějších problémů 6:1 a uspěli i na ledě soupeře – 2:1. Hattrick zkompletovali o vánočních svátcích, když svého soka zlomili opět v poměru 6:1. Poslední vzájemný duel ale již vyzněl lépe pro Středočechy. Po vyrovnaných dvou třetinách totiž domácí nastříleli tři branky a rozhodli tak o zisku všech bodů pro sebe po výsledku 6:3. A Bruslaři vstoupili lépe i do samotné série, kterou i přes problémy v závěru načali vítězstvím 5:4, v odvetě druhý den se ale již 2:1 radovali indiáni. Jak bude zajímavá série pokračovat?

Zápasy v Mladé Boleslavi

Pět sezón již strávili Bruslaři v tuzemské nejvyšší soutěži, to znamená dvacet vzájemných duelů s indiány. My se ale nyní pojďme podívat z pohledu Západočechů na ty venkovní. Poprvé se oba celky potkaly 12.9.2008, navíc při domácí premiéře v extralize Středočechů, která se ale nevyvedla. Modrobílí zvítězili po gólech Straky a Fabuše 2:1. I druhý duel v Mladé Boleslavi vyhráli Západočeši 2:1, tentokráte se o vítězství zasloužil nejvíce Kovář s Vlasákem. Do třetice přišla opět výhra hostů o gól – 3:2 (Scofield, Vlasák, Heřman). 6.12.2009 se Středočeši konečně dočkali, i když pouze bodu, podlehli v prodloužení 3:4 (Adamský, Vampola, Vlasák, Hanzlík). A přesouváme se do sezóny 2010/11, kdy indiáni znovu vytěžili všech šest bodů. Nejprve zvítězili 7:4 (2x Kovář, 2x Straka, Modrý, Heřman, Duda), následně i 4:2 (2x Vlasák, Modrý, Svačina). V posledním roce před pádem zpět do první ligy ovšem zabodovali Bruslaři. Duda zůstal jediným střelcem svého týmu a sám nedokázal odvrátit porážku 1:3, později se v prodloužení radovali také domácí, když indiánů nestačily dvě trefy Pletky, Johnsona a Havlíčka. Letos, po návratu Mladé Boleslavi mezi elitu, v prvním střetnutí opět vyhráli Západočeši 2:1, mezi střelce se zapsal přitom jediný hráč – Schleiss. Ten se prosadil spolu se Simonem a Jeřábkem i první únorový den, ovšem špatná poslední část přisoudila po výsledku 6:3 všechny body domácím.
Sumasumárum to máme deset utkání – tři výhry Mladé Boleslavi a sedm Plzně. Když vezmeme v potaz pouze duely v Plzni, zde je pro Západočechy bilance ještě příznivější – 8:2!

Pod pokličkou série

V sérii si zatím oba týmy týmy zahrály dohromady třiadvacet přesilových her, indiáni o jednu více, a zatímco domácí využili hned čtyři, hosté pouze jednu. Bruslaři se zase v oslabení dvakrát prosadili, to Západočeši jedinkrát. Logicky tak vyplývá, že Plzeň má nejlepší oslabení, společně s Vítkovicemi přesně úspěšnost činí 90.91 procent, naopak Mladá Boleslav pouze 66.67 procent. Ta je však neaktivnějším celkem ze vše předkolistů, vystřelila na Matěje Machovského již pětasedmdesát pokusů a přestože mají oba gólmani průměr inkasovaných branek na utkání shodně tři, má Martin Růžička procentuální úspěšnost zákroků jen 87.50%, protože Plzeň vystřelila ze všech nejméně – pouze 48 ran. Mezi všemi gólmany tak zatím s dvaadevadesáti (jediný přes hranici 90%!) procentními body úspěšností zákroků kraluje Matěj Machovský před pardubickým mladíčkem Vejmelkou a přímým soupeřem Martinem Růžičkou.
Nejproduktivnější hráči obou mužstev v základní části – Klimenta a Ján Sýkora - zatím těmto statistikám ve vyřazovacích bojích nevévodí, mladoboleslavský útočník zaznamenal gól a asistenci, plzeňský štírek pouze asistenci. Oba se tak dívají na záda zkušeným veteránům Davidu Výbornému (2+2), respektive Petru Kadlecovi (0+3).

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


BK Mladá Boleslav:

Počet výher: 1
Počet vstřelených branek: 6
Počet inkasovaných branek: 6
Nejproduktivnější hráč: David Výborný 4 (2+2)
Nejlepší střelec: David Výborný - 2 branky
Nejlepší nahrávač: David Výborný - 2 asistence
Nejtrestanější hráč: Mitja Robar - 6 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Václav Kočí +3
Nejhorší hráč v bodování +/-: Lukáš Pabiška -2
Gólmani:
Martin Růžička – 120 minut / pr. 3,00 , 87,50%

HC Škoda Plzeň:

Počet výher: 1
Počet vstřelených branek: 6
Počet inkasovaných branek: 6
Nejproduktivnější hráč: Petr Kadlec 3 (0+3)
Nejlepší střelec: Nicholas Johnson – 2 branky
Nejlepší nahrávač: Petr Kadlec – 3 asistence
Nejtrestanější hráč: Dominik Boháč – 14 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Dominik Boháč +2
Nejhorší hráč v bodování +/-: Scheliss, Indrák -3
Gólmani:
Matěj Machovský – 120 minut / pr. 3,00 , 92,00%

Výsledky zápasů série:

HC Škoda Plzeň 4
BK Mladá Boleslav 5
(0:0, 2:4, 2:1)





Branky a nahrávky: 22. Kubalík (Balej, Lev), 26. Johnson (Kadlec, Simon), 53. Mozík (Kadlec), 58. Bližňák (Indrák, Kadlec) – 22. Kočí (Výborný, Holub), 25. Výborný (Klimenta), 33. Výborný (Pacovský, Kočí), 38. Klimenta (Výborný, Musil), 46. Lenc (Hyka).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "C", Sklenička, Mozík, Boháč, Pulpán, od 41. Pavlíček – Johnson "A", Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Indrák – Kubalík, Lev, Balej – Culek, T. Sýkora, Hollweg – Beran.
BK Mladá Boleslav: M. Růžička (Rittich) – Kučný, Ovčačík "A", Robar, Kočí, Holub, Čermák – Látal, Broš "A", Klimenta – Pacovský, Výborný "C", Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Hyka, Musil, Lenc.

HC Škoda Plzeň 2
BK Mladá Boleslav 1
(2:0, 0:0, 0:1)





Branky a nahrávky: 2. Hollweg (Bližňák), 10. Johnson (J. Sýkora, Jeřábek) - 52. Látal.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "C", Sklenička, Mozík, Boháč, Kubka – Johnson "A", Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Indrák – Kubalík, Lev, Balej – Culek, T. Sýkora, Hollweg.
BK Mladá Boleslav: M. Růžička (Rittich) – Kučný, Vidmar, Holub, Kočí, Robar, Čermák – Látal, Broš "A", Klimenta – Pacovský, Výborný "C", Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Hyka, Musil, Lenc.