Jakub Jeřábek

Jakub Jeřábek: Chtěl bych poděkovat fanouškům

Mladá Boleslav - Na ledě byl opět hodně vidět, odehrál toho ze všech nejvíc. Obránce Jakub Jeřábek však nedokázal zabránit vyřazení plzeňských hokejistů v Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy a pro Plzeň tak sezóna končí.

Jakube, srovnat sérii s Mladou Boleslaví se vám nepovedlo a sezóna končí. Co byste řekl k poslednímu zápasu?
Měli jsme toho docela dost v nohách, navíc jsme museli hrát jen na tři formace, co nám zbyly. Škoda toho začátku, ale za stavu 3:0 jsme si řekli, že už nemáme co ztratit a dali jsme do toho srdce. To co jsme pak tam předvedli, tak se za to nemusíme stydět.

Za nepřiznivého stavu 3:0 jste se nevzdali a bojovali. Tam byla škoda, že tam nějaká šance neskončila ještě do konce třetiny gólem?
Za toho stavu 3:2 jsme tam měli několik šancí, mohli jsme vyrovnat a bylo by to od nuly, bohužel nám to tam nepadlo, ale zároveň jsme tam měli i štěstí.

V závěrečné třetině jste ubránili přesilovku 5 na 3, ale to vás nakonec nenakoplo.
Ubránili jsme sice dvojnásobnou přesilovku, ale nenakoplo nás to, spíše nám to vzalo poslední zbytky sil. Bylo to už hodně těžký. V závěru jsme se ještě tlačili, ale bylo to takové platonické. Nedostali jsme se k ničemu.

Jak moc citelná byla ztráta tria Balej, Johnson a Kratěna?
Chyběl nám vlastně celý útok, to se musí projevit. Snažili jsme se hrát i za ně, ale prostě to nešlo. Na to jak ten tým vypadal, tak jsme bojovali a nevzdali to.

Co byste vzkázal fanoušků?
Chtěl bych jim strašně poděkovat za celý tým. Fanoušci co dorazili nás podpořit na oba zápasy do Boleslavi byli famózní a i přes ty domácí fanoušky byli slyšet. Za to jim patří velký dík!