Loňské vyrovnání v posledních vteřinách se nekonalo

Napínavou bitvu o extraligové body se Slavií Praha čekali fanoušci Keramiky a určitě se nemýlili. Slavia již pět let v Plzni nevyhrála a nepodařilo se jí to ani letos. Napětí provázelo zápas do posledního okamžiku. Zápas, ve kterém byla Keramika vždy o krůček vpředu před dotahující Slavií zhodnotil trenér domácích Radek Kampf.

Kampf pochválil hráče především za disciplinovaný výkon a dobrou koncovku. „Obzvláště si ceníme proměněných přesilovek, kterým se v tréninku intenzivně věnujeme.“ Dále pak vyzdvihl výkon brankáře Barty, který se při závěrečném náporu Slavie rozhodně nenudil. Libor Barta se při power-play soupeře rozhodně nenudil. Slavia uzamkla keramiky v útočné třetině Plzeň se bránila s vypětím všech sil. „V posledních minutách zápasu mi dost pomohla obrana. Kluci padali do střel a dost toho pochytali. Trochu mě strašila vzpomínka na loňskou vyrovnávací branku dvě vteřiny před vypršením řádné hrací doby, ale naštěstí se žádné opakování nekonalo. V zápase jsme byli dvě třetiny lepším týmem, až v závěru za to Slavia pořádně vzala, ale nic jiného jí vlastně nezbývalo.“

Své osmadvacáté narozeniny dnes oslavil dvěma góly centr druhého útoku Aleš Krátoška, pro něhož je každý zápas těžký, protože za pochodu musí dohánět tréninkové manko způsobené zraněním. Operované koleno mu při nehezkém zákroku soupeře zachránila ortéza. Krátoškův druhý gól byl hodně šťastný. Plzeň jako by pokračovala v sérii neuvěřitelných gólů z Českých Budějovic. Tam si dal vlastní gól Kotaška a gólman Hudáček připravil branku jako na podnose pro Radka Dudu. Nyní Krátoškův vítězný gól padl po dvojí teči slávistických hráčů. Střela trefila Nováka do brusle, odtud se odrazila do čepele hole Kučery a Málek nevěřil vlastním očím. Byl to opravdu hodně náhodný gól," komentoval situaci Milan Antoš. Antoš rovněž pochválil morálku plzeňského týmu. "V pátek Třinec dostal dva góly a pak to zabalil. Bojovné mužstvo jako Plzeň takové dva góly nepoloží. Toho se od ní nedočkáte," uvedl bývalý hráč keramiků.

Dvěma góly „až do kuchyně“ se dnes blýskl první útok ve složení Dvořák, Andrašovský, Straka. Josef Straka k tomu poznamenal: „Asi dvakrát nám to uteklo, a když se ke mně puk konečně dostal, zavřel jsem oči a plácnul do toho. Rozhodující gól z hole Michala Dvořáka vyplynul z perfektní souhry celé pětky.“

Trenér Slavie Ondřej Weissmann po zápase s výsledkem spokojený být nemohl. “Bylo to vyrovnané utkání s opatrným začátkem na obou stranách. Náš tým podal velmi dobrý výkon a o vítězi rozhodly především využité přesilovky a naše nevyužité šance v závěru utkání.“ Keramika tak dokázala porazit celek Slavia Praha, který aspiruje nejméně na finále extraligového play-off, a upevnila si celkovou třetí příčku v tabulce.