Ohlasy přátelsky s CEB

Patrik Polívka #33: Mladých nás je plný tým. Snad z nás trenéři mají radost

Plzeň – Kdepak nějaké rozkoukávání. Indiáni během tří dní zvládli oba přátelské zápasy, gólman Patrik Polívka opět týmu pomohl pouze jedním inkasovaným gólem. Dohromady nasbíral jednadvacetiletý brankář v nové sezóně již 75 zásahů!

Patriku, jak byste se ohlédl za dnešním utkáním?
Bylo to náročnější než s Kladnem. Hned ze začátku měli dvě dobré příležitosti, pak se dostali do vedení a to se vždycky hraje lépe. Ale myslím si, že jsme hráli dobře a kluci to zvládli.

Čekají vás tři duely během pěti dní, ale asi je to lepší než jen trénovat, že?
Určitě je to lepší než tréninky. Je to takové zpestření. Člověk se do toho snáze dostane, když jsou takhle zápasy ob den.

Máte signály od trenérů, jestli nastoupíte i v sobotu?
Myslím, že bude chytat Machy. Přijede z repre a do zápasu by měl naskočit.

Vraťme se k samotnému zápasu. Jak jste ze své pozice viděl úspěšně lapený nájezd soupeře?
Čekal jsem, že půjde do kličky, abych se přiznal. Ale poté, jak jel a výrazně zpomalil, tak jsem si říkal, že do kličky už by to asi nestihl, takže jsem zůstal stát a naštěstí mě trefil.

Jak se vám líbila atmosféra na stadionu?
Bylo to super. Vždycky je lepší, když se hraje před hodně fanoušky. I minulý zápas to bylo dobré, ale dneska i díky hostům to bylo ještě lepší.

Opět jste nastoupili ve velmi mladé sestavě. Je pro gólmana pak utkání těžší, že je třeba více chyb v obraně?
Nevím, jestli více chyb, kluci hráli dobře, jak jsem již říkal. Pokud už byly, tak opravdu jen pár, žádné velké. Ale znát to bylo, mladých nás je plný tým, snaží se hodně lítat, naopak starší to již hrají rozumem, ti tolik nebruslí (smích).

Matěj Machovský přiznal, že přes léto zcela obměnil výstroj a všechno ho nyní bolí a tlačí. Jak to máte vy?
Mám to stejně, měnil jsem úplně všechno. Akorát mi ještě nepřišly brusle, takže to bude ještě to nejhorší, zatím mám staré. Až přijdou nové, bude to na kotníky peklo (úsměv).

Otázka na závěr. Předpokládám, že dvě výhry na úvod tým nakopnou, že?
Samozřejmě. Zvlášť, když jsme hráli v takto mladém složení, to je určitě pozitivní a já doufám, že z nás trenéři mají radost.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!