Preview přátelsky s KLA

Indiáni se představí v baště Rytířů!

Plzeň – Kdepak do roka a do dne, do týdne a dvou dnů se znovu utkají indiáni a Rytíři. První duel vyšel lépe domácím Západočechům, jak dopadne odveta na Kladně?

RYTÍŘI KLADNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČEZ STADION, Kladno
6. srpna 2015
přátelské utkání


V poslední extraligové sezóně Rytíři nejprve vyrabovali Plzeň po výsledku 5:3, když domácí po celý zápas tahali za kratší konec. V odvetě sice indiáni vedli, ovšem nakonec podlehli 1:2 po nájezdech. V posledním duelu roku 2013 zvítězili Západočeši 4:2 a v zatím posledním extraligovém vzájemném zápase uspěli na Kladně po fotbalovém výsledku 1:0. Oba týmy se potkaly i v loňské přípravě, Západočeši generálku na extraligu zvládli 4:1, letos uspěli v prvním duelu přípravy 3:1. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Z Kladenské kuchyně

Rychlý návrat mezi hokejovou smetánku Rytířům nevyšel. Ti doplatili mimo jiné i na administrativní zásah v závěru sezóny, který je stál lepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtfinále tak čekala silná Jihlava, která dokázala v šestém zápase na ledě soupeře odvrátit vyřazení a stvrdit následně doma svůj vlastní postup.

V týmu Středočechů byl hodně vidět i staronový indián Tomáš Pitule, jenž posbíral v základní části čtyřicet bodů v osmačtyřiceti duelech. Lepší byl pouze Dragoun, Hořava a Rudovský. V celé lize to pak stačilo na sedmnácté místo, navíc dva body přišly ještě v play-off.

Kladnu se nyní pokusí vypomoci k návratu do extraligy i explzeňský Lukáš Mensator, který má nahradit na Slovensko odejivšího Jana Cháberu. U mužstva také skončil Tomáš Kaberle, jenž zamířil do Brna či trenér Čelanský. Naopak s týmem trénuje Marek Posmyk či Václav Skuhravý. Trenéři Jindřich Lidický a David Čermák mají k dispozici i osmadvacetiletého kanadského obránce se zkušenostmi z NHL Brendona Nashe.

Kladno zatím v přípravě odehrálo tři duely. Hned na úvod však přišel zápas atypický. V městské hale si to totiž hokejisté rozdali s hokejbalisty. Ti prokázali, že platí za výborný tým a hokejisty porazili v poměru 4:1. V dalším utkání odcestovali Rytíři do Plzně, kde padli 3:1, přestože také vedli. Do třetice všeho dobré i zlého přivítali Středočeši před svým publikem hráče Ústí nad Labem a konečně se mohli radovat z výhry. Tu jim v poměru 3:2 dvěma trefami zajistil explzeňák Marek Posmyk.

Vstupenky na přípravné duely

Vstupné na přípravné zápasy je jednotné, částka činí 50 korun. Hned příští týden nás navíc čeká derby! Vstupenky lze poprvé koupit i na internetu! Majitelé aktuálních permanentek mají vstup opět zdarma, stejně tak i děti. PŘIPOJTE SE I VY!

Seznam přátelských utkání indiánů doma: