Ohlasy KVA

Začali jsme výborně, ale pak se dostali do hry, hodnotí Jakub Jeřábek

Plzeň - Škodovka ve svém šestém přátelském utkání před sezonou 2015/2016 podlehla Karlovým Varům po nájezdech. Zápas zhodnotil střelec vyrovnávací branky na 3:3 Jakub Jeřábek a také asistent trenéra Ladislav Čihák.

Důležitým cílem hráčů Plzně bylo vyvarovat se špatnému začátku jako na Kladně, kdy domácí Rytíři poměrně brzy získali čtyřbrankové vedení. "To jsme si řekli hned, že se to nesmí opakovat," prozradil Jakub Jeřábek. "Tam jsme prostě nechytli vůbec nic, sešlo se podcenění, jejich dobrý pohyb a malé kluziště," přidal Ladislav Čihák.

Dnes tomu bylo právě naopak. Plzeňané se brzy ujali vedení 2:0 po brankách Indráka a Poletína. "Začali jsme výborně, ale pak byla škoda toho hloupého gólu na 2:1. Ten je dostal trošku do hry," naráží Jeřábek na situaci z času 19:27, kdy hosté snížili. "Dal jim i více síly do druhé třetiny, pak začali lítat a vynutili si přesilovky. Vyrovnali a hrálo se od znova."

Ve třetí třetině se Karlovarští dokonce ujali vedení, nicméně domácí celek záhy dokázal srovnat na 3:3. Miroslav Indrák už byl s pukem ve střelecké pozici, ještě ho ale předal Jakubu Jeřábkovi, který ho bekhendem dopravil do klece. "Já jsem doufal, že Míra vystřelí. Trochu mě tím vystavil do úhlu, ale naštěstí to tam propadlo," zavzpomínal na inkriminovaný moment plzeňský obránce s číslem 5.

Právě proti Karlovým Varům začne Plzeň v základní části. I z tohoto pohledu mělo utkání větší význam, než ostatní přáteláky. "Chtěli jsme to urvat a cítit se na ně dobře," připouští Ladislav Čihák, asistent hlavního kouče Michala Straky. "Určitě jsme dnes předvedli o dobré věci, jsme v přípravě, takže z prohry na nájezdy nemůžeme dělat něco hrozného. Z chyb se chceme poučit, ale herní projev dnes byl daleko lepší než naposledy na Kladně."

Důvěru v brance dostal opět Patrik Polívka, který v uplynulém ročníku plnil roli třetího brankáře. "V přátelských zápasech doposud předváděl velmi dobré výkony, takže jsme ho chtěli zkusit na extraligový mančaft. Měl tam dnes dobré věci, ale pořád je to mladý gólman a musí na sobě pracovat. Věřím tomu, že nás ještě může překvapit," hodnotil jeho působení Čihák.

Pro Plzeň to byl již šestý přátelský zápas, zatímco některé ostatní týmy odehrály třeba jen dvě utkání. "Sestava docela rotuje, je to rozložené mezi více hráčů. Teď už by to ale mělo být nějak pohromadě a bude se to ladit," hodnotí zápasy Jakub Jeřábek. Dnešní utkání navíc okořenila poměrně dobrá atmosféra, přijeli i fanoušci z Karlových Varů. "To je správný! Fandilo se, bylo to super. Kéž by chodilo ještě více lidí se sem v tom horku zchladit," řekl po utkání Čihák.

Další zápas čeká plzeňské hráče hned ve čtvrtek proti Pirátům z Chomutova. "Bude to podobný hokej jako dnes, čekáme kvalitní utkání," shodli se Ladislav Čihák s Jakubem Jeřábkem na závěr.