Ohlasy po Bystrici

Čisté konto je příjemné, ale v přípravě se příliš nebere, zůstává opatrný Matěj Machovský

Klíčovým faktorem v přípravném utkání proti Bánské Bystrici byl výkon plzeňského gólmana Matěje Machovského. Brankářská jednička indiánů si opravdu nemohla v zápase proti slovenskému týmu stěžovat na nedostatek práce, ba naopak jí měla požehnaně. Svůj suverénní výkon navíc Machovský podtrhl vychytaným čistým kontem, které je pro něj první v přípravných zápasech.

Po celé utkání byla Bánská Bystrice nejméně vyrovnaným soupeřem domácích indiánů a průběžně zaměstnávala maskovaného muže v plzeňské kleci. Škodovka přesto dokázala dvakrát po bleskových akcích udeřit a zvládla dovést duel do vítězného konce. S výkonem přesto nemohla po konci duelu na domácí straně panovat spokojenost. „Důležité je především, že jsme vyhráli, což vždy pomůže zvednout náladu. Čisté konto je sice příjemné, ale v přípravných zápasech se příliš nehrotí. Nevím ale, zda můžeme být spokojeni s naši předvedenou hrou, protože nás celkem tlačili. Měl jsem tam hodně štěstíčka a rovněž kluci mi hodně pomohli. Bylo to takové s odřenýma ušima, ale vítězství potěší," hodnotil duel Matěj Machovský.

Plzeňský gólman musel v každé třetině řešit několik ošemetných situací, při kterých se ocitli útočníci Bánské Bystrice v gólových šancích. „Především ve třetí třetině tam bylo pár závarů, navíc jsem se cítil celkem unavený v takovém vedru. Jednou tam zazvonila tyčka a podruhé mi to projelo mezi nohama, ale naštěstí jsem se v pravý čas otočil, takže to minulo branku. Musím proto zaklepat (klepe si na zuby, pozn. redaktora)," byl rád brankář Machovský, že byly k němu nakloněny hvězdy.

Začátek extraligy se rychle blíží a plzeňská jednička mezi třemi tyčemi proto postupně ladí formu na dobu, kdy to bude jeho tým nejvíce potřebovat. „Důležité je, že mé výkony mají stoupající tendenci. Začátek přípravy nebyl dobrý, ale postupně se to rozjíždí, což navodí příjemný pocit a potřebnou pohodu," dodal na závěr Matěj Machovský.