Ohlasy PCE - PLZ

Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, říká Jaroslav Kracík

Pardubice – Plzeňští hokejisté se z prvního výjezdu na led soupeře vrací s vítězstvím. Ve druhém kole zdolala Škodovka pardubické Dynamo a velkou zásluhu na tom měla především třetí formace. Dominik Kubalík zaznamenal hattrick, který mu připravil dvěma asistencemi Jaroslav Kracík.

Jak hodnotíte utkání na ledě Pardubic?
Náročné utkání! V Pardubicích se nehraje a asi nebude hrát žádnému týmu dobře. My jsme se na začátku dostali pod tlak, ale přestáli jsme to. Od druhé třetiny si myslím, že jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli.

Čím si vysvětlit nepříliš podařený vstup do utkání?
Bylo to i kvůli mně, protože hned při prvním střídání jsem tam udělal zbytečný faul a Pardubice se tou přesilovkou dostaly do tempa, ale nás podržel Machy, protože ty jejich šance pochytal.

Kromě úvodu se povedlo Pardubice držet na uzdě, souhlasíte?
Pět na pět jsme je prakticky k ničemu nepouštěli, ale když jsme jim dali přesilovku, tak nás dostali pod tlak. Toho jsme se snažili vyvarovat a povedlo se.

Vaší formaci to v posledních zápasech klape. Dnes hattrick Dominika Kubalíka. Jak jste si sedli?
Jsme rádi za každý gól. Dneska to tam napadalo, minule jsme ty naše šance neproměnili. Doufám, že budeme takhle pokračovat. Ta naše spolupráce s Kubaldou i Mírou Indrákem je výborná a sedli jsme si na ledě i v kabině, takže zatím super a musíme doufat, že to vydrží.

Jak máte rozdělené úlohy v lajně?
Dominik je tam jako střelec a my se mu to snažíme s Mírou připravovat, což dneska vyšlo skvěle. Musíme v tom vydržet a věřím, že to bude dobré.

Vy sám jste měl v utkání dvě dobré šance. Co chybělo ke gólu?
Chybělo mi trochu víc přesnosti, abych netrefil gólmana. Byly to dobré šance, naštěstí po té druhé to Kubalda dorazil, tak z toho ten gól byl, ale musím se snažit to dávat níž.

Po dvou kolech šest bodů a devět vstřelených gólů. Představovali jste si takový začátek extraligy?
Představy jsou jedna věc, realita věc druhá. V přípravě jsme měli také řadu šancí, ale nepadalo nám to tam, teď to naštěstí padá a nezbývá než jen věřit, že to vydrží.

Foto: hcpce.cz