Preview 7. kolo

V pátek opět na hokej! Přilétá Kometa!

Plzeň – Extraliga nám v novém ročníku představí v Plzni již čtvrtého soupeře! Indiáni se po více než půl roce postaví brněnské Kometě!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC KOMETA BRNO

HM Aréna, Plzeň
2. října 2015
7. kolo hokejové Tipsport extraligy


V předminulé sezóně indiáni také jako první zavítali do brněnské haly Rondo; to se psalo sedmé kolo ročníku 2013/2014. Indiáni vyplenili soupeřovo teritorium v poměru 4:1 po dvou trefách Pletky, jedné Straky a Novotného. V odvetě na západě Čech Plzeňané docílili stejného skóre, tentokrát se gólově prosadili Seman, Kašpařík, Pletka a Ján Sýkora. Další dva duely se ale staly kořistí Komety. Doma nejprve vyhrála jasně 5:1 (čestný úspěch za hosty zaznamenal Duda), aby v Plzni brala všechny body za těsnou výhru 2:1 (Vlasák). Zápasy play-off máme ještě všichni téměř v živé paměti. Indiáni doma prohráli první střetnutí 1:4 (Ján Sýkora), aby stejným výsledkem porážku soupeři oplatili (Slovák, J. Sýkora, Kratěna a Straka). Veselo bylo v plzeňské kabině i po prvním duelu v Brně, který hosté vyhráli 2:1 (Kašpařík a Vlasák). Jenže ve čtvrtém vzájemném duelu střelce Západočechů vymazal Čiliak a dovolil Kometě vyhrát v poměru 1:0. Chleba se tak lámal v Plzni, kde Brněnští vyhráli těsně 3:2 (Pletka a Kratěna). Kometa si postup uhlídala na vlastním ledě, když stopku vyřazovacími boji vystavil v prodloužení domácí Zohorna. Brněnští tehdy nastartovali svoji jízdu, která skončila stříbrnými medailemi. Alespoň náplast na ještě čerstvé rány dal indiánům první vzájemný duel loňské sezóny, když v Brně vyhráli jasně 5:0. Jenže Moravané si nenechali nic líbit a v Plzni zvítězili 5:3, doma pak uhájili své teritorium v poměru 4:2. Poslední slovo ovšem měli indiáni a srovnali tak bodový zisk ve vzájemných zápasech, když opět bez inkasovaného gólu skolili svého soupeře 3:0. Jako zápletku bude mít utkání nyní?

Pod pokličkou Komety

Brno opět pomýšlí na příčky nejvyšší a změny kádru začaly na postu nejdůležitějším – trenéra. Kormidla se ujal exreprezentační kouče Alois Hadamczik. Novou smlouvu dále podepsali Tomášové Malec a Svoboda, gólman Falter a útočník Čermák. Kádr navíc posílil i o kladenského Tomáše Kaberleho a vítkovického Richarda Stehlíka. Naopak Michal Kempný se vydal směr KHL, konkrétně Omsk a na hostování odešla šestice hráčů – Wasserbauer, Pokorný, Bilčík, Kusko, Klimeš i Zelenka.
Kometa pod vedením nového trenéra odehrála v přípravném období jedenáct utkání a pouze jednou nevyhrála, když padla ve Zlíně 1:3. V Olomouci, Bratislavě, Trenčíně, s Vítkovicemi a v odvetě s Kohouty se pomyslné body dělily a vítězství přišlo v zápasech s Třebíči, s Bratislavou, Českými Budějovicemi, Trenčínem i v generálce na extraligu se Zvolenem.
Jenže v samotné lize to již Brňanům trochu skřípe. Z šesti utkání přibylo na jejich konto pouze deset bodů, když skolili Liberec, Karlovy Vary a uspěli i na ledě aktuálního mistra z Litvínova. V nájezdech pak podlehli Olomouci a v základní hrací době na Mountfieldu a ve Vítkovicích.
Jihomoravany trápí zejména zadní vrátka, v šesti duelech inkasovali hned sedmnáctkrát, horších je již pouze pět týmů. Útok se pak prosadil šestnáctkrát. Zajímavostí je, že dvanáct gólů zapsala čtveřice hráčů po třech - Vondráček, Hruška, Ostřížek a Němec. V počtu využitých přesilových her patří Kometě sedmé místo za 16,67 procent, indiáni jsou pro srovnání o příčku lepší se 17,24 procenty. Naopak problém je v oslabeních, kdy horší je již pouze Zlín a vítkovický Steel. Brno inkasovalo již šest gólů ze třiceti při hře ve čtyřech. Naopak těšit vedení může fanoušky nejlepší průměrná návštěva na domácí duely, která je na čísle 7606, i tradiční vítěz z Pardubic se musel zatím sklonit, zde je údaj 7337.

Z plzeňské kabiny

Zítra přivítají indiáni na svém ledě v rámci 7. kola Tipsport extraliga soupeře vedeného bývalým reprezentačním koučem –...

Posted by HC Škoda Plzeň on 1. říjen 2015

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Kometa Brno:

Postavení v tabulce: 8.
Počet bodů: 10
Počet vstřelených branek: 16
Počet inkasovaných branek: 17
Nejproduktivnější hráč: Vojtěch Němec 7 (3+4)
Nejlepší střelec: Vondráček, Hruška, Ostřížek, Němec - 3 branky
Nejlepší nahrávač: Vojtěch Němec - 4 asistence
Nejtrestanější hráč: Tomáš Malec - 20 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jozef Kovačik +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Kuboš -3
Gólmani:
Marek Čiliak  – 240 minut / pr. 3,00 , 88,35%
Martin Falter – 125 minut / pr. 1,92 , 92,00%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 11
Počet vstřelených branek: 21
Počet inkasovaných branek: 13
Nejproduktivnější hráč: Marcel Hossa 7 (5+2)
Nejlepší střelec: Kubalík, Hossa – 5 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 5 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 14 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jakub Jeřábek +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicholas Johnson -2
Gólmani:
Matěj Machovský – 278 minut / pr. 2,37 , 90,52%
Patrik Polívka  –  82 minut / pr. 0,73 , 97,22%

Výsledky posledních zápasů

Mountfield HK 3
HC Kometa Brno 1
(2:0, 0:0, 1:1)





Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Ihnačák), 11. Köhler (K. Pilař, Bednář), 48. Červený (Knotek, Bednář) – 42. Zohorna (Kováčik, Čermák).
HC Kometa Brno: Čiliak – Stehlík, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Ptáček, Malec – Němec, Hruška, Ostřížek – Zohorna, Čermák (C), Káňa – Vondráček, Koreis, Burian – Honejsek, Raška, Tenkrát.



HC Vítkovice Steel 1
HC Škoda Plzeň 4
(1:2, 0:2, 0:0)





Branky a nahrávky: 20. Olesz (TS) - 11. Johnson (Hossa, Jeřábek), 15. Kubalík (Pulpán), 26. Kracík (Kubalík), 36. Jeřábek (Pulpán, Johnson).
HC Škoda Plzeň: Polívka (Machovský) – Sklenička, Kadlec "A", Moravčík, Jeřábek "A", Pulpán, Kubka – Schleiss, Bližňák, Kratěna "C" – Kubalík, Kracík, Indrák – Hossa, Lev, Johnson – Poletín, Preisinger, Hollweg – J. Sýkora