Ohlasy MHK - PLZ

Hradec trochu změnil styl hry, to byla naše výhoda, hodnotí výhru Jakub Lev

Hradec Králové – Indiánům se povedlo poprvé zvítězit na ledě Mountfieldu, když nastříleli šest branek. Na výhře 6:2 se podílel přihrávkou útočník Jakub Lev.

Plzeňští hokejisté si připsali v osmém kole další výhru na hřišti soupeře, tentokrát na ledě neoblíbeného Hradce Králové. „Oni hodně změnili styl hry, tolik nebránili, spíše se snažili napadat a hrát nahoru dolu. To byla pro nás trochu výhoda,“ říká útočník Jakub Lev a dodává: „První dvě třetiny to nebylo úplně ideální, ale v té třetí se to trochu otočilo a něco nám tam spadlo.“

Utkání v Hradci Králové se lámalo v poslední části, kdy za stavu 1:1 dokázali indiáni dát tři góly během čtyř minut. „Dali jsme takový šťastný gól na 2:1 a hned potom na 3:1, pak čtvrtej. To rozhodlo v náš prospěch,“ hledá rozhodující moment utkání plzeňský útočník.

Jakub Lev byl na začátku velmi pohledné akce v početní výhodě, která skončila čtvrtým gólem Jaroslava Kracíka. „Nacvičené to úplně není, spíše improvizace a vždycky to vyjde jinak. Minule to vyšlo na mě, dneska to zakončoval Kráca,“ komentuje souhru v početní výhodě Lev.

Za stavu 5:2 pro Plzeň se ještě domácí pokoušeli o hru bez gólmana, která trvala hodně dlouho a přinesla nakonec šestý plzeňský zásah. „Hlavně jsme se snažili nedostat gól, pak se nám to povedlo vyhodit,“ pokračuje v hodnocení utkání rokycanský rodák.

Škodovka je po osmém kole na čele Tipsport extraligy a v dalším utkání ji čeká další těžký protivník, Sparta Praha. „Sparta je momentálně jeden z nejlepších týmů v extralize a určitě to nebude lehký zápas. To že vedeme ligu je teď na druhé koleji, to se bude lámat až po Vánocích,“ dodává Lev.

Foto: Stanislav Souček, MHK