Preview 9.kolo

Indiáni míří do O2 Arény! Utkají se se Spartou!

Plzeň – Lídr tabulky zavítá do pražské O2 Arény, kde jej ovšem nečeká Slavie, ale Sparta.


HC SPARTA PRAHA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

O2 Aréna, Praha
9. října 2014
9. kolo hokejové Tipsport extraligy

Pražané před dvěma lety před svými fanoušky uspěli hned ve třetím kole, když otočili nepříznivý vývoj utkání a zvítězili 3:1. Spartě se vedlo i na západě Čech. Znovu otočila stav 0:1 a zvítězila v nájezdech. V Praze pak indiáni opět dvakrát vedli, vaz jim však zlomila pětiminutovka před polovinou utkání, kdy Západočeši hned třikrát inkasovali. V posledním vzájemném zápase uspěli modrobílí před svým fanoušky fotbalově 1:0. Loňskou sezónu započali lépe Sparťané, kteří doma opět otočili vývoj utkání a uspěli 3:1 a stejný kousek se jim povedl i v Plzni – 5:2. Pak se již dočkali modrobílí, když v Tipsport Areně o gól zvítězili, podobně jako soupeř na západě Čech v doposud posledním vzájemném měření sil. Jaké drama nám oba celky nachystají nyní?

Pod pokličkou Sparty

Sparta se dlouhodobě netají snahou opět zvednout nad hlavu mistrovský pohár, kádr tak zůstal oproti loňské sezóně z velké části pohromadě. Klub posílil o staronového brankáře Tomáše Pöpperleho, jenže se vrátil ze Soči, Tomáše Netíka z bratislavského Slovanu, Michala Čapkovského ze zámoří, Ryana Glena z finského Oulu a Andreje Kudrnu z Bánské Bystrice. Tým naopak opustil Rastislav Staňa, Karel Pilař již patří Mountfieldu, Tomáš Rolinek Pardubicím, Jaroslav Janus Litvínovu, Michal Vondra Chomutovu, Adam Chlapík Mostu a KHL si vyzkouší Filip Novotný a Marek Ďaloga.

Sparta se v létě představila ve čtyřech přípravných duelech a navíc Lize mistrů. V té se ve skupině utkala s norským celkem Hamar a Ženevou a s každým soupeřem přišlo vítězství i porážka. Sedm získaných bodů ovšem znamenalo postup ze skupiny a souboj s dalším švýcarským celkem Curych. Ten Pražané dvakrát porazili a v osmifinále je čeká Kärpät Oulu. V předsezónním období ještě přišlo vítězství nad Slavií i Liberecm a porážka od Ingolstadtu a Mannheimu.

V samotné lize se aktuálně svěřenci kouče Jandače trápí, na tříbodové vítězství čekají již od osmnáctého září. Na úvod totiž porazili Olomouc, Zlín i Vítkovice, ovšem následně nestačili v Karlových Varech. Pak ještě přišel zisk dvou bodů z duelu s Mountfieldem, ale následovaly nezvládnuté nájezdy v Litvínově, Liberci a naposledy byla nad síly i Kometa. Sparta má spolu s Plzní nejlepší útok ligy, jenže jí trápí zadní vrátka. Spolu s Energií má totiž nejpropustnější obranu, trápí se i oba gólmani. S tím jde i ruku v ruce, že přesilovky jsou druhé nejlepší v celé lize po Liberci a před Plzní, hra v oslabení naopak čtvrtá nejhorší. Co se týče návštěvnosti, ubylo v nové hale téměř přesně tisíc fanoušků na jedno utkání.

Z plzeňské šatny

KADLEC a VLASÁK před návratem do O2 areny

Tomáš VLASÁK: Doufám, že do Prahy dorazí co nejvíce našich fanoušků!

Posted by HC Škoda Plzeň on 7. říjen 2015

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 19
Počet vstřelených branek: 31
Počet inkasovaných branek: 18
Nejproduktivnější hráč: Marcel Hossa (5+2), Dominik Kubalík (5+2), Jakub lev (3+4), Jaroslav Kracík (2+5) všichni 7
Nejlepší střelec: Kubalík, Hossa – 5 branek
Nejlepší nahrávač: Kracík, Jeřábek – 5 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 14 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Kadlec, Jeřábek +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicholas Johnson -3
Gólmani:
Matěj Machovský – 338 minut / pr. 2,31 , 90,65%
Patrik Polívka  – 142 minut / pr. 1,69 , 93,44%

HC Sparta Praha:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 13
Počet vstřelených branek: 31
Počet inkasovaných branek: 28
Nejproduktivnější hráč: Martin Réway 8 (3+5)
Nejlepší střelec: Kumstát, Sabolic - 5 branek
Nejlepší nahrávač: Lukáš Pech – 7 asistencí
Nejtrestanější hráč: Miroslav Forman - 18 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Pech, Cinkel, Kumstát +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Klimek, Hlinka -6
Gólmani:

Tomáš Pöpperle - 460 minut / pr. 3,33 , 89,20%
Jan Lukáš      -  36 minut / pr. 3,00 , 85,71%

Výsledky posledních zápasů:

HC Kometa Brno 5
HC Sparta Praha 3
(1:1, 1:0, 3:2)





Branky a nahrávky: 8. Vondráček (Kováčik), 38. Hruška (Kaberle), 52. Čermák (Dočekal), 56. H. Zohorna, 59. Burian - 17. Sabolič (Pech), 42. Přibyl (Réway, Buchtele), 54. Piskáček (Buchtele).
HC Sparta Praha: Pöpperle – Čajkovský, Barinka (A), Polášek, Piskáček, Eminger, Hrbas – Kumstát, Pech, Sabolič – Klimek, Hlinka (C), Forman – Buchtele, Přibyl, Réway – Kudrna, Cingel, Netík (A).


Mountfield HK 2
HC Škoda Plzeň 6
(0:0, 1:1, 1:5)





Branky a nahrávky: 25. Köhler, 51. Troliga (Bednář) – 24. Kristl (Preisinger), 46. Sklenička (Schleiss), 47. Indrák (Kracík), 50. Kracík (Kratěna, Lev), 52. Bližňák (Kratěna, Pulpán), 57. Kratěna.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Kadlec, Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán, Andrlík – Kratěna "C", Bližňák, Schleiss – Indrák, Kracík, Kubalík – Sýkora, Lev, Johnson – Poletín, Preisinger, Kristl.