Ohlasy MBO

Nesmíme usnout na vavřínech, zůstává opatrný Lukáš Pulpán

Plzeň - Indiáni zvládli v neděli dotáhnout bojovné utkání proti Mladé Boleslavi do vítězného konce. Škodě přinesl zisk tří bodů po výsledku 3:1 posunutí na první místo extraligové tabulky! V zápase se činil probuzený Jaroslav Kracík, který brzkým gólem nastartoval jízdu svého týmu, a obránce Lukáš Pulpán, jenž měl prsty v následujících dvou plzeňských zářezech.

Úvod snů zažili proti Mladé Boleslavi plzeňští indiáni. Po pěti minutách hry svítil na světelné kostce stav 2:0, který zařídil svižnou ranou Jaroslav Kracík a v přesilové hře Nicholas Johnson. Lepší vstup do duelu si Plzeň mohla jen těžko představovat. "Věděli jsme, že to bude o bruslení. Víme, že Boleslav výborně napadá. Mají na to hráče, kteří když dostanou puk do jízdy, nedají se chytat. Bylo proto dobře, že jsme dali dva góly hned na začátku," těšilo plzeňského obránce Lukáše Pulpána.

Bruslařům se sice poté podařilo snížit, ale indiáni opět udeřili na začátku další části, od které kontrolovali své vedení. Hosté přešlo postupně přešli k bojovné a tvrdé hře, po které se musel dvakrát na ošetřovnu odebrat Branislav Kubka. "Závěr zápasu byl hodně nervózní. Oni se vždy, když prohrávají, snaží hru vyhecovat a rozkouskovat," pronesl útočně laděný bek Plzně. "Braňo po zápase vypadá jako poslední mohykán," popsal nejvíce omláceného obránce indiánů Lukáš Pulpán.

Západočechům se v nedělním duelu dařilo především v přesilových hrách, z nichž zařídili hned dvě ze tří tref. "Jsme rádi, že nám fungují přesilovky. Na začátku sezony jsme to promíchali a nyní si to pořádně sedlo," říkal spokojený třicetiletý obránce.

Plzeň se po vítězství posunula zpátky na čelo extraligového pelotonu a po deseti odehraných kolech má na svém kontě slušných jednadvacet bodů. "Jsme rádi, že se nám povedl vstup do sezony. Nesmíme ale rozhodně usnout na vavřínech a pokračovat nadále v dobrých výkonech," zůstává opatrný Lukáš Pulpán. Z výborného startu do sezony nedělá žádnou vědu ani o dva roky starší Jaroslav Kracík. "Pohled na tabulku neřešíme, stále zbývá mnoho kol. Máme sice jednadvacet bodů, což je přibližný plán na jednu čtvrtinu. Vždy ale může přijít období, kdy budeme prohrávat. Je proto potřeba neustále nahánět body," dodal centr indiánů.

Odchovanec Škody prožívá rovněž začátek snů. Po deseti zápasech má plzeňský hračička na svém kontě 10 kanadských bodů (3 góly + 7 asistencí). "Takhle jsem si to představoval, lepší to být nemohlo," smál se Jaroslav Kracík. "Věděl jsem, že hokej umím. Záleželo proto kolik dostanu prostoru na ledě a zda si sedneme v lajně. Zatím vše vychází," říkal již vážnějším tónem oblíbenec plzeňských fanoušků.

Další zápas sehraje Plzeň netradičně ve středu na ledě dalekého Třince, který je prozatím jen stínem týmu, jenž v loňské sezoně strašil všechny soupeře svoji útočnou silou. "Bude na ně určitě vyvíjen velký tlak. Nedaří se jim, potřebují získat body. Bude to pro nás hodně těžký zápas. Vycházet budeme z obrany a snad se nám podaří hrát naši hru," přeje si před následujícím utkáním nejproduktivnější hráč indiánů.