Preview 11.kolo

Lídr míří na led vicemistra!

Plzeň – Extraliga se nám pomalu blíží do své čtvrtiny a indiáni se v rámci jedenáctého kola vydávají na svou nejdelší cestu – do Třince!


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Werk aréna, Třinec
14. října 2015
11. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předminulý ročník pak uspěly vždy domácí týmy. Plzeň doma v nájezdech, Třinec zase bez inkasované branky. Západočeši oplatili Ocelářům stejnou kartou, když také uspěli s čistým kontem a poslední vzájemné měření sil uzmuli pro sebe Slezané po výsledku 5:1. Ti vloni v nastolené tradici pokračovali, když si před svým publikem zapsali výhru 3:1 a indiáni odvětili doma zase 5:2 a zatímco Třinečtí doma opět neztratili po výsledku 4:1, modrobílí domácí přestřelku nezvládli a podlehli 4:6. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

Pod pokličkou Ocelářů

Vedení Třince má dlouhodobě nejvyšší cíle, ovšem ani v minulém ročníku se je nepodařilo naplnit. Tým se sice opět podíval po jednom neúspěchu v předkole play-off a dvou nezvládnutých semifinálových sériích až do finále, na historicky druhý titul to ovšem znovu nestačilo. Kádr však zůstal z drtivé většiny pohromadě, posílil pouze o vítkovického Vladimíra Svačinu. Naopak do Mladé Boleslavi zamířili Marek Trončinský s Lukášem Žejdlem, do Kladna Jurij Repe, do Havířova Miroslav Svoboda a KHL si vyzkouší Vladimír Roth. Štefan Růžička, druhý nejproduktivnější hráč svého týmu ve vyřazovacích bojích, ukončil ve třiceti letech kariéru.

Sezónu začali Oceláři v základní skupině Ligy mistrů, kde se postavili norskému Stavangeru a finskému celku Kuopio. A vedli si velmi dobře. Nebodovali pouze v Norsku a odměnou jim byl postup mezi šestnáct nejlepších. V této fázi se utkali se švédským mančaftem HV71, který ve Slezsku bral cennou remízu 2:2 a před svým fanoušky dokonal postup po výsledku 3:1.

V další letních zápasech Třinečtí podlehli Minsku, bez vstřelené branky 0:2 Olomouci a Novgorodu 3:4. Ve Frýdku-Místku naopak zvítězili 10:4 a na turnaji Steel Cup kromě již zmiňovaného nezdaru s Torpedem vyzráli na Košice a po zvládnutých nájezdech s Vítkovicemi nakonec brali celkové druhé místo.

I vstupu do nového ročníku hokejové extraligy byl povedený. Třinec vyzrál na Chomutov a loupil i ve Varech, jenže další výhry přišly již pouze s Vítkovicemi a v Litvínově. Naopak se Zlínem, v Pardubicích, v Liberci, na ledě Mountfieldu a i naposledy s Brnem či na Spartě odcházeli Slezané z ledu bez bodu. To vše zatím stačí na celkových dvanáct bodů a průběžnou desátou příčku. Oceláře trápí zatím útok, před rokem druhý nejproduktivnější tým ligy s průměrem téměř čtyři branky na utkání je letos na čísle "pouze" 2,7. I tak jsou přesilovky Třince druhé nejproduktivnější a oslabení třetí nejúspěšnější. Spoléhat se opět dá hlavně na Jiřího Polanského, který byl prakticky u poloviny všech branek. Oceláři jsou co do počtu nasbíraných trestných minut po Plzni čtvrtý nejslušnější tým ligy a v návštěvnosti jsou s průměrem domácí návštěvy 5004 fanoušků na zápas zase před Západočechy šestí.

Jakub Jeřábek před zápasem

Indiáni už dnes vyrážejí na cestu do Třince. Jak našeho soupeře vidí KUBA JEŘÁBEK? Zeptali jsme se za vás nejen na to :)

Posted by HC Škoda Plzeň on 13. říjen 2015

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 21
Počet vstřelených branek: 38
Počet inkasovaných branek: 24
Nejproduktivnější hráč: Jaroslav Kracík (3+7) a Jakub Jeřábek (2+8) oba 10
Nejlepší střelec: Hosta, Kubalík – 6 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 14 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Kadlec +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicholas Johnson -6
Gólmani:
Matěj Machovský – 459 minut / pr. 2,48 , 91,20%
Patrik Polívka  – 142 minut / pr. 1,69 , 93,44%

HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 12
Počet vstřelených branek: 27
Počet inkasovaných branek: 26
Nejproduktivnější hráč: Jiří Polanský 12 (4+8)
Nejlepší střelec: Irgl, Dravecký - 5 branek
Nejlepší nahrávač: Jiří Polanský - 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Erik Hrňa - 18 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Nosek, Doudera +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Daniel Rákos -5
Gólmani:

Peter Hamerlík - 359 minut / pr. 2,01 , 92,64%
Šimon Hrubec   - 220 minut / pr. 3,27 , 88,00%
Juraj Šimboch  -  19 minut / pr. 3,16 , 85,71%

Výsledky posledních zápasů:

HC Spart Praha 7
HC Oceláři Třinec 5
( 1:3, 4:1, 2:1)





Branky a nahrávky: 6. Hlinka (Buchtele, Réway), 22. Piskáček (Hlinka, Buchtele), 24. Sabolič (Pech), 34. Réway, 37. Mikuš (Buchtele, Přibyl), 45. Hamilton (Réway), 60. Kumstát – 12. Polanský (Linhart, Irgl), 17. Svačina (Hrňa, Klesla), 18. Svačina (Polanský, Irgl), 31. Polanský (Foltýn), 55. Chmielewski (L. Doudera, Klepiš).
HC Sparta Praha: Hrubec (od 41. Šimboch) – Klesla, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, Roman, Linhart, Adámek, Foltýn – Irgl, Polanský, Cienciala – Matuš, Klepiš, Svačina – Hrňa, Rákos, Rufer – Christov, Jašek, Chmielewski.


HC Škoda Plzeň 3
BK Mladá Boleslav 1
(2:1, 1:0, 0:0)






Branky a nahrávky: 2. Kracík (Jeřábek, Kubalík), 5. Johnson (Bližňák, Pulpán), 21. Hossa (Pulpán, Jeřábek) – 9. Ovčačík (Lenc, Pabiška).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Sklenička, Kadlec "A", Moravčík, Jeřábek "A", Pulpán, Kubka – Schleiss, Bližňák, Kratěna "C" – Kubalík, Kracík, Indrák – Hossa, Lev, Johnson – Poletín, Preisinger, Sýkora.