Preview 12. kolo

Západočeši se postaví Zlínu!

Plzeň – Indiáni se podruhé v sezóně představí v televizi. Den po fotbalové Viktorii se i oni popasují se Zlínem.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
PSG ZLÍN

ČEZ Aréna, Plzeň
18. října 2015
12. kolo hokejové Tipsport extraligy


S předloňským mistrem měli indiáni v jeho zářivé sezóně vyrovnanou bilanci. V jedenáctém kole prohráli na Stadionu Luďka Čajky 1:4, když čestný úspěch zaznamenal Ján Sýkora. V odvetě už byli úspěšní Západočeši – vlastní led uhájili v poměru 3:2 po brankách Slováka, Marcela a Lva. Pak se karty obrátily. Nejprve byl venku úspěšný tým Plzně po přesvědčivém skalpu beranů 4:2 (Lev 2, Kratěna a Pletka), aby si Zlínští vzali tři body nazpět v ČEZ Aréně – 2:1 z jejich pohledu. Za domácí se z branky radoval jen Vojtěch Mozík. Vloni se ovšem více dařilo Západočechům. Ti před svými fanoušky rozstříleli hosty 5:2 a radovali se i na území svého soka po nájezdech. Následně před svými fanoušky shodný výsledek zopakovali a na závěr brali i všechny body ve Zlíně, ukořistili tak jedenáct bodů z dvanácti možných. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?


Pod pokličkou Zlína

Příběhy obou soupeřů mají podobné osudy. Loňský úřadující mistr dopadl podobně jako před ním Plzeň, ve čtvrtfinále vypadl s Kometou. Následně ukončily sovu kariéru klubové legendy – Petrové Čajánek a Leška, spolu se svými parťáky na dálku i Jaroslav Balaštík. Střelec Bedřich Köhler navíc přestoupil do Mountfieldu, Jakub Svoboda do Pardubic a Tomáš Valenta do Olomouce. Naopak z kádru Hanáků přišel na pomoc Martin Cibák, Tomáš Sýkora z Popradu, Petr Zavadil z Francie, Karol Korím z Dynama, Aaleš Holík ze Šumperku, Daniel Štumpf ze Skalice a Tomáš Čachotský z Jihlavy.

Letní přípravu začali berani poměrně úspěšně. Nejprve dvakrát padli s bratislavským Slovanem 2:3, z toho jednou v nájezdech, aby z celkových jedenácti duelů následně nestačili již pouze se Zvolenem a Znojmem. Nerozhodně se rozešli v Havířově a Trenčíně, naopak vítězství slavili v Nitře, Bánské Bystrici, ve Znojmě, s Karlovými Vary a s brněnskou Kometou. Ovšem vstup do extraligy je v případě Zlína černou můrou. Devět zápasů a pouze sedm získaných bodů za dvě výhry 2:1 v Třinci a na ledě Energie. Poslední bodík připutoval na konto za nezvládnuté nájezdy v Chomutově.

PSG je tak zatím v lize poslední, pro problémy se svým stadionem však má oproti svým soupeřům až o tři odehraná utkání méně. Přesilové hry platí v celé lize za osmé nejproduktivnější s procentuální úspěšností 18.42, v oslabeních jsou však horší již pouze Vítkovice a Brno. Když se podíváme na návštěvnost, jsou na tom Plzeň a Zlín opět velmi podobně, Západočeši jsou s průměrem 4880 diváků na zápas přeci jenom o něco lepší a o příčku (sedmí) tedy výše.

Z plzeňské kabiny

"Chtěl bych fanoušky pozvat na tu dobrou hru, co jsme předváděli, a hokej plný bruslení, krásných akcí a gólů," nabádá před zápasem s PSG Zlín MICHAL MORAVČÍK.

Posted by HC Škoda Plzeň on 17. říjen 2015

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

PSG Zlín:

Postavení v tabulce: 14.
Počet bodů: 7
Počet vstřelených branek: 15
Počet inkasovaných branek: 27
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Sýkora (3+1), Pavel Kubiš (2+2), Aleš Holík (1+3), Martin Cibák (1+3), Petr Holík (0+4) všichni 4
Nejlepší střelec: Tomáš Sýkora - 3 branky
Nejlepší nahrávač: Petr Holík - 4 asistence
Nejtrestanější hráč: Pavel Kubiš - 28 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Pavel Kubiš +3
Nejhorší hráč v bodování +/-: Ondřej Veselý -7
Gólmani:
Libor Kašík   - 333 minut / pr. 1,98 , 91,67%
Tomáš Štůrala - 212 minut / pr. 3,40 , 91,49%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 21
Počet vstřelených branek: 39
Počet inkasovaných branek: 29
Nejproduktivnější hráč: Jaroslav Kracík (3+7), Dominik Kubalík (7+3) a Jakub Jeřábek (2+8) všichni 10
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 7 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 14 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jakub Jeřábek +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicholas Johnson -6
Gólmani:
Matěj Machovský – 519 minut / pr. 2,77 , 90,55%
Patrik Polívka  – 142 minut / pr. 1,69 , 93,44%



Výsledky posledních zápasů

HC Oceláři Třinec 5
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 3:1, 1:0)






Branky a nahrávky: 9. Hrňa (Rákos), 30. Hrňa (Meidl, Klesla), 32. Dravecký (Plíhal, Svačina), 40. Svačina (Dravecký), 60. Káňa (Foltýn, Růžička) – 33. Kubalík (Indrák).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Sklenička, Kadlec (A), Moravčík, Jeřábek (A), Pulpán, Kubka – Schleiss, Bližňák, Kratěna (C) – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, Sýkora – Kristl, Preisinger, Poletín.



PSG Zlín 1
Bílí Tygři Liberec 3
(0:1, 0:1, 1:1)





Branky a nahrávky: 50. min Kotvan (O. Veselý) - 4. Bakoš (Radivojevič, Bulíř), 28. Vampola, 60. Radivojevič (Šimek).
PSG Zlín: Kašík - Matějíček, Žižka, A. Holík, Řezníček, Kotvan, Horák - Čachotský, P. Holík, O. Veselý - Kubiš, Cibák, T. Sýkora - Okál, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Sedláček, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.