Preview 13.kolo

Indiáni se popasují s Piráty!

Plzeň – První čtvrtina základní části nám míří do cílové rovinky a indiáni se po téměř dvacet měsících představí v Chomutově.


PIRÁTI CHOMUTOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

SD Aréna, Chomutov
23. října 2015
13. kolo hokejové Tipsport extraligy

Chomutov minulý rok prožíval v první lize, proto se za vzájemnými zápasy otočíme ještě o sezónu zpět. V roce 2012 se soupeři střetli na úvod v ČEZ Aréně a domácí uspěli 3:2. V odvetě bylo skóre znovu pouze o gól a opět vyhráli Západočeši – 2:1. Těm se dařilo i do třetice, když brali všechny body po výsledku 5:3. Úspěšnou sezónu stvrdil i v posledním zápase mezi indiány a Piráty, když i tentokráte se mohli radovat modrobílí, kteří dobyli SD Arénu 3:1. Letos se již oba celky střetly dvakrát v přípravě a Severočeši uzmuli jediný bod. Doma podlehli v nájezdech, v Plzni již v základní hrací době. Jaká zápletka se nám rýsuje nyní?

Pod pokličkou Pirátů

Vedení Chomutova se netají vyššími cíli, než je opět strachování se o setrvání v extralize a začalo tím nejdůležitějším – pozicí trenéra. Na tu klub přivedl bývalého reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičku. Ten si přivedl další parťáky ze Slavie – Marka Tomicu, Jakuba Sklenáře, Michala Vondrku či Romana Červenku. Aleš Kranjc pak dorazil ze Švédska, Tomáš Pospíšil z Mountfieldu, explzeňský Jekabs Redlihs z Karlových Varů, Adam Jánošík z Košic a Petr Šidlík z Jihlavy. Naopak Libor Šulák zamířil do Znojma, své štěstí za velkou louží vyzkouší Ondřej Kaše a do Německa zamířili Nikola Gajovský s Jaroslavem Komou.

Piráti se v přípravě prezentovali velmi dobrými výkony, z devíti utkání padli pouze třikrát – dvakrát s indiány a jednou v Ústí nad Labem. Tomu následně porážku oplatili drtivě 9:1, cenný je i skalp Omsku. Sklonit se před Severočechy musela i Kadaň, Litvínov a dvakrát Karlovy Vary.

V samotné extralize se ale týmu hvězd již tolik nedaří. Po úvodní prohře v Třinci sice svěřenci kouče Růžičky zapsali hned čtyři vítězství, jenže v dalších sedmi duelech již přišlo pouze hubené vítězství nad Litvínovem 1:0 a zvládnuté nájezdy s Mountfieldem. Celkový zisk sedmnácti bodů tak zatím aktuálně stačí až na devátou příčku.

Chomutov zatím trápí překvapivě našlapaný útok. Horší jsou jen Pardubice a Zlín, ty však ztrácejí dva a čtyři góly a mají duely k dobru. Indiáni například v dosavadním průběhu extraligy nastříleli přesně dvakrát více branek. Procentuální využití přesilových her je na čísle 8,51, když Severočeši využili čtyři ze sedmačtyřiceti. To celkově stačí na dvanácté místo, podobně jako schopnost zvládat oslabení. Naopak Piráti v lize platí za nejslušnější tým, jako jediný ještě dohromady nenasbírali přes sto trestných minut. Skvělá je i návštěvnost. Chomutov je již pátý, kdy v průměru jeho zápasy navštěvuje jen něco málo pod pět tisíc fanoušků každý zápas.

Jaroslav Kracík o zápase v Chomutově

JARDA KRACÍK před Chomutovem

V pátek zavítají indiáni na led Piráti Chomutov – aktuálně devátého týmu tabulky Tipsport extraliga. V jakém rozpoložení se můžete dozvědět v rozhovoru s JAROSLAVEM KRACÍKEM."Hrajou stylem bývalé Slávie. Dobře brání, což je vidět i na výsledcích, že tam padá málo gólů. Určitě to bude vyrovnaný zápas, který může rozhodnout každý gól," říká útočník s číslem 81.

Posted by HC Škoda Plzeň on Thursday, October 22, 2015

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 22
Počet vstřelených branek: 42
Počet inkasovaných branek: 31
Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík 12 (8+4)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 8 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 9 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 16 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jakub Jeřábek +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicholas Johnson -6
Gólmani:
Matěj Machovský – 519 minut / pr. 2,77 , 90,55%
Patrik Polívka  – 207 minut / pr. 1,74 , 93,62%
Piráti Chomutov:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 17
Počet vstřelených branek: 21
Počet inkasovaných branek: 27
Nejproduktivnější hráč: Michal Vondrka 9 (6+3)
Nejlepší střelec: Michal Vondrka - 6 branek
Nejlepší nahrávač: Roman Červenka - 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Červenka, Hřebejk - 10 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jiří Drtina +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Kaše, Dlapa, Květoň, Rýgl -4
Gólmani:
Miroslav Kopřiva  - 516 minut / pr. 1,63 , 93,52%
Jan Strmeň        - 118 minut / pr. 2,54 , 91,67%
Miroslav Hanuljak - 101 minut / pr. 3,56 , 88,68%

Výsledky posledních zápasů:

HC Spart Praha 4
Piráti Chomutov 0
(3:0, 1:0, 0:0)





Branky a nahrávky: 2. Piskáček (Buchtele, Přibyl), 14. Cingel (Réway), 18. Hlinka (Kudrna, Eminger), 36. Buchtele (Přibyl, Hlinka).
Piráti Chomutov: Kopřiva – Drtina, Rutta, Dlapa, Rýgl, Jánošík, Redlihs, Trefný, Blaha – Vondrka, Červenka, Pospíšil – Sklenář, Růžička, Hovorka – Hřebejk, Dušek, L. Květoň – Tomica, Kämpf, D. Kaše.


HC Škoda Plzeň 3
PSG Zlín 2sn
(0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)






Branky a nahrávky: 45. Kubalík (Lev, Kadlec), 50. Indrák (Kubalík, Jeřábek), rozh. náj. Johnson – 49. Kubiš (Čachotský, Cibák), 57. P. Holík (Veselý, Matějíček).
HC Škoda Plzeň: Polívka (Machovský) – Sklenička, Kadlec "A", Moravčík, Jeřábek "A", Pulpán, Kubka – Schleiss, Bližňák, Kratěna "C" – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, J. Sýkora – Poletín, Preisinger, Hollweg.