Ohlasy LIB - PLZ

Na nájezdy se cítím dobře a věřím si, říká Matěj Machovský

Liberec – V posledním utkání před reprezentační pauzou dokázali indiáni ukořistit dva body z ledu Liberce. Velkou zásluhu na tom měl brankář Matěj Machovský, ale i střelec dvou branek Dominik Kubalík.

Matěj Machovský se stal oprávněně nejlepším hráčem škodovky v utkání, když lapil hned 40 pokusů. „Pocit z první výhry nad Libercem mám dobrý. Bylo důležité, že jsme přečkali ten jejich nápor. Mohli jsme vyhrát v normální hrací době, ale na nájezdy je to také dobré,“ říká hrdina utkání.

Hodnocení zápasu rozšiřuje útočník Dominik Kubalík. „Soupeř nás přehrával, dobře napadali, byli lepší, ale nám se povedly brejky. Pokaždé to k nám nějak vyplavalo a bylo z toho to, že jsme vlastně z ničeho dokázali rychle vyrovnat. Po tom čtvrtém gólu jsme se zvedli, škoda toho jejich vyrovnání,“ doplňuje Kubalík.

Plzni se povedlo na první tři trefy Liberce skvěle zareagovat. „Když oni dali gól, tak se nám povedlo bleskově reagovat, což tým psychicky zvedne,“ uvádí Machovský.

Liberci se povedlo druhý gól dát po nedorozumění Machovského s obránci. „Byla tam špatná komunikace s klukama, oni mi zavřeli jednu stranu, tak jsem zkusil rozehrát za sebe, bohužel tam vyjel hráč a já už se tam nestihl vrátit. Myslel jsem, že tam je náš bek, ale předskočil ho hráč Liberce,“ popisuje akci ze svého pohledu.

Utkání nakonec rozhodly samostatné nájezdy. „Já se cítím při nájezdech dobře, docela si na ně věřím. Kluci něco dali, takže dobré,“ dodává k nájezdům Machovský. „Machy nás v nájezdech, a nejen v nich, podržel,“ dodává na adresu plzeňského brankáře Kubalík.