Ohlasy LIT - PLZ

Chtěli jsme napravit zápas s Olomoucí, což se povedlo, těší Miroslava Indráka

Litvínov – Druhý zápas z náročné série šesti duelů ve dvanácti dnech mají za sebou hokejisté Plzně. Zápas na ledě Litvínova skončil výhrou 3:1, na níž měla velkou zásluhu první formace, která vstřelila úvodní dvě branky indiánů.

Plzeňští indiáni měli po prohře s Olomoucí možnost odčinit svoje středeční zaváhání v Litvínově a na ledě trápícího se mistra také získali tři body za výhru 3:1. „Věděli jsme, že Litvínov není v dobré situaci a prohráli už čtyřikrát za sebou. Chtěli jsme napravit to naše poslední vystoupení a nic nepodcenit, což se povedlo. Dneska nás výrazně podržel Machy,“ říká k utkání útočník Miroslav Indrák.

Písecký odchovanec byl autorem vítězné trefy utkání, když na konci první třetiny využil zaváhání litvínovských hráčů a poslal Plzeň do vedení 2:1. „Myslím si, že ten můj gól ještě nebyl tak důležitý jako ten třetí, který dal Mário Bližňák. Ten třetí gól je docela položil. Škoda, že jsme ještě nepřidali čtvrtý v přesilovce,“ myslí si.

V poslední části utkání se Litvínov snažil dobývat plzeňskou obranu, ale marně, Totéž by se dalo říci i o Škodovce. „Ve třetí třetině jsme se snažili to hlídat a moc Litvínov k ničemu nepustit, což se povedlo,“ hodnotí závěrečnou část utkání Miroslav Indrák.

Po nepovedeném vystoupení proti Olomouci se opět prosadila první lajna, když kromě Indráka dokázal skórovat i Dominik Kubalík. „S Olomoucí to nebylo ono, neměli jsme pohyb a tu naší lajnu přehrávali. Řekli jsme si, že musíme začít jako v těch předešlých zápasech, kdy se nám dařilo a povedlo se,“ těší Indráka.

Indiáni mají za sebou druhý ze šesti utkání v rozmezí pouhých dvanácti dnů. Další utkání z této náročné série přijde na řadu v neděli od 17:00, kdy se utkají s Vítkovicemi. „Musíme hodně odpočívat a soustředit se pouze na hokej. Proti Vítkovicím čekám dost podobný zápas, hodně bojovné utkání. My musíme dobře začít,“ přemýšlí směrem k nedělnímu utkání Miroslav Indrák.